• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksporta iespējām uz Beļģiju, Nīderlandi un Ungāriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2009., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par nodokļu pārdali atbilstoši pašvaldību funkciju apjomam

Vēl šajā numurā

21.12.2009., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksporta iespējām uz Beļģiju, Nīderlandi un Ungāriju

Piektdien, 18.decembrī, Ārlietu ministrijā notika desmitā noslēdzošā diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs. Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) viceprezidents Vasilijs Meļņiks.

Pasākuma laikā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties un uzdot jautājumus Latvijas vēstniekam Beļģijā Raimondam Jansonam, Latvijas vēstniecei Nīderlandē Sanitai Pavļutai-Deslandes un Latvijas vēstniecei Ungārijā Veronikai Ertei.

Latvijas vēstnieks Beļģijā Raimonds Jansons uzsvēra Beļģijas tirgus lielo piesātinātību, kā arī iedzīvotāju ievērojamo pirktspēju, kas paver iespējas attīstīt Latvijas produkcijas eksportu, uzņēmumam mērķtiecīgi strādājot pie šā tirgus apguves. Latvijas vēstniece Nīderlandē Sanita Pavļuta-Deslandes īpaši akcentēja Nīderlandē aktuālo inovāciju un tehnoloģiju attīstības jomu, kas vērtējama kā perspektīva sadarbības niša Latvijas uzņēmumiem. Savukārt Latvijas vēstniece Ungārijā Veronika Erte norādīja uz pašlaik nelielo ekonomisko sadarbību starp Latviju un Ungāriju un šajā jomā pastāvošo izaugsmes potenciālu.

Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas diskusiju cikls “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem.”, kurš sākās 12.oktobrī, sastāvēja kopumā no desmit apaļā galda diskusijām.

LDDK viceprezidents Vasilijs Meļņiks atzinīgi vērtēja notikušo diskusiju ciklu, kas ir ļāvis uzņēmējiem veidot tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis norādīja uz ārlietu dienesta gatavību turpināt sniegt aktīvu atbalstu Latvijas eksporta veicināšanai. Diskusiju cikla pamatuzdevums bija veicināt uzņēmēju izpratni par ārlietu dienesta atbalsta iespējām un nepieciešamību strādāt pie savas eksporta kapacitātes palielināšanas. Latvijā tiek ražotas preces un piedāvāti pakalpojumi ļoti labā kvalitātē un, ja Latvijas uzņēmumi ir spējīgi strādāt pie savas produkcijas mārketinga un mērķtiecīgi ieiet jaunos eksporta tirgos, tad tieši šādiem uzņēmējiem ārlietu dienests spēj palīdzēt vērt durvis visaugstākajā līmenī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!