• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Drošības policijas darbiniekus 15.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2009., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apvienoto Nāciju Organizācija: Domās un darbos par pasaules un cilvēces nākotni

Vēl šajā numurā

21.12.2009., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Drošības policijas darbiniekus 15.gadadienā

18.decembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtījis apsveikumu Drošības policijas priekšniekam ģenerālim Jānim Reinikam un Drošības policijas darbiniekiem, kurā sveic Drošības policijas 15.gadadienā.

Ministru prezidents apsveikumā uzsver, ka 1990.gadā sākās Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas process un līdz ar to radās objektīva nepieciešamība izveidot tās drošības sistēmu, jo viens no valsts pastāvēšanas pamatprincipiem ir valsts drošība, lai to nosargātu, nepietiek tikai ar bruņotajiem spēkiem un robežsardzi, valstij ir nepieciešami savi specdienesti.

Tā Latvijas Drošības policijas priekšteči Latvijas neatkarības atjaunošanas sākuma posmā bija vairākas institūcijas ar dažādiem nosaukumiem un to funkcijām. Taču, veidojot šo dienestu, pamatuzdevums bija ielikt mūsdienīgus principus par specdienestu vietu un lomu demokrātiskā sabiedrībā.

1994.gadā tika pieņemts likums par valsts drošības iestādēm, kas precīzi noteica drošības iestāžu kopumu un to tiesisko statusu. Tā rezultātā Valsts ekonomiskās suverenitātes aizsardzības departaments tika reorganizēts un izveidota Drošības policija.

Ministru prezidents apsveikumā uzsver: “Par Jūsu veicamo darbu informācija publiskajā vidē parasti ir skopa, bet tas nenozīmē, ka Jums uzticētie uzdevumi nav nozīmīgi Latvijas iedzīvotājiem. Jūsu paveikto darbu uzskaitījums ir gana plašs un nenovērtējams, jo tas vērsts uz Latvijas suverenitātes un tās iedzīvotāju drošības garantēšanu.

Apzinoties, ka valsts drošības sardzē nevar būt ne mirkli atslābums, novēlu Jums arī turpmāk būt savu uzdevumu augstumos!”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!