• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju pie pāvesta Benedikta XVI. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2009., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par bezdarbu un ekonomisko stāvokli eiropiešu skatījumā

Vēl šajā numurā

21.12.2009., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju pie pāvesta Benedikta XVI

17.decembrī Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis iesniedza akreditācijas vēstules Viņa svētībai pāvestam Benediktam XVI. Akreditācijas ceremonijas laikā Latvijas vēstnieks nodeva Valsts prezidenta Valda Zatlera sveicienus un ielūgumu pāvestam Benediktam XVI apmeklēt Latviju. Pāvests lūdza nodot viņa vislabākos novēlējumus un apsveikumus Ziemassvētkos Valsts prezidentam un visai Latvijas tautai.

Savā rakstiskajā uzrunā vēstniekam pāvests uzsvēra sirsnīgās attiecības starp Svēto Krēslu un Latviju. Pāvests atzīmēja, ka Baltijas Ceļš, kura 20.gadadiena tiek atzīmēta šogad, bija simbols ticībai tādām pamatvērtībām kā brīvība, patiesība, taisnīgums un solidaritāte. Tās veido Eiropas kultūru un galvenos institūtus un sakņojas kristietības tradīcijā.

Atminoties Pāvesta Jāņa Pāvila II vēsturisko vizīti Latvijā, pāvests norādīja uz Jāņa Pāvila II Aglonā izteikto domu par lielākas vienotības meklēšanu kristiešu vidū, kas kalpo arī nacionālajai vienotībai un atjaunotnei. Runājot par ekonomiskās krīzes radītajām problēmām, pāvests izteica stingru pārliecību, ka Latvija noteikti atradīs efektīvus ceļus, lai atjaunotu savu ekonomisko spēku, paliekot uzticīga taisnīguma garam.

Vēstnieks E.Semanis savā rakstiskajā uzrunā uzsvēra, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu pamatojas dziļā savstarpējā cieņā un tās ir labas un ar nozīmīgu vēsturi. Vēstnieks norādīja uz veiksmīgo valsts un Baznīcas sadarbību un daudzo reliģisko kopienu harmonisko mijiedarbību Latvijā. E.Semanis atzīmēja, ka veiksmīgi īstenojas Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgums. Vēstnieks kopumā atzina, ka Baznīca Latvijā vienmēr ir iestājusies par tautas morālo un garīgo pamatu tīrību un noturīgumu, sniegusi Latvijas cilvēkiem sirdsmieru un vienojusi viņus arī grūtos dzīves pagriezienos.

Izmantojot iespēju, vēstnieks uzdāvināja pāvestam latviešu valodā izdoto Benedikta XVI encikliku “Caritas in Veritate” (Mīlestība patiesībā). E.Semanis norādīja, ka enciklikā izteiktie mīlestības un patiesības vārdi ir ļoti nozīmīgi mūsdienu Latvijā. Pāvests Benedikts XVI bija ļoti iepriecināts un pateicīgs par viņa enciklikas izdevumu latviešu valodā.

E.Semanis, Latvijas vēstnieks Polijā, pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ir ceturtais Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla un rezidē Varšavā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!