• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par publiskā finansējuma piešķiršanu Ventspils ostai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2009., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas gaisa telpā nevēlamām aviokompānijām

Vēl šajā numurā

18.12.2009., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par publiskā finansējuma piešķiršanu Ventspils ostai

 Eiropas Komisija 15.decembrī nolēma necelt iebildumus pret publiskā finansējuma piešķiršanu infrastruktūras elementiem Ventspils ostā. Tomēr Komisija pauda bažas par to, vai koncesijas maksa, kas jāmaksā jaunā termināļa un divu piestātņu operatoriem, neietver valsts atbalstu.

Komisija nolēma necelt iebildumus pret publiskā finansējuma piešķiršanu ziemeļu viļņlauža celtniecībai, navigācijas kanāla bagarēšanai, ostas pārvaldes peldlīdzekļu pietauvošanās molu renovācijai, kanāla krasta nostiprināšanai un dzelzceļa pievedceļu izbūvei Ventspils ostā. Attiecībā uz finansējumu terminālim un abām piestātnēm Komisija uzskata, ka šis pasākums ir valsts atbalsts ostas pārvaldei, jo tas saistīts ar publisku ieguldījumu konkrētam lietotājam piesaistītā infrastruktūrā, kuru var izmantot komercnolūkos. Šāds atbalsts ir saderīgs ar kopējo tirgu.

Termināli un abas piestātnes saskaņā ar koncesijas līgumiem ekspluatēs privāti ostas pakalpojumu sniedzēji, kurus izraudzījusies pati osta. Tā kā netiek izmantota atklāta konkursa procedūra, Komisija ir izvērtējusi atbalsta esību koncesionāru līmenī saskaņā ar kritērijiem, kas noteikti Komisijas paziņojumā par valsts atbalsta elementiem, publiskajām iestādēm pārdodot zemi un ēkas. Komisija pauda šaubas, vai neatkarīgais vērtējums, ar kuru nosaka koncesijas maksu, ir adekvāts. Tāpēc Komisija ir nolēmusi sākt padziļinātu novērtējumu, lai noskaidrotu, vai attiecīgos līgumus paredzēts piešķirt, pamatojoties uz tirgus noteikumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!