• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2009., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202307

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūniju

Vēl šajā numurā

18.12.2009., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas

16.decembrī uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas vēstniecības Rīgā padomnieks ekonomiskajos jautājumos Jevgeņijs Tihonovs, kuram tika nodota nota par izveidojušos situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas, aicinot nekavējoties atcelt 16.decembrī uzsākto pastiprināto Latvijas autopārvadātāju kontroli uz Latvijas un Krievijas robežas.

Atsaucoties uz Krievijas puses izteiktajām bažām par Latvijas autopārvadātāju muitas noteikumu pārkāpumiem, kuru rezultātā nav veiktas piegādes Krievijas teritorijā, un to pieaugošo raksturu, Latvijas atbildīgās institūcijas laikus ir veikušas nepieciešamos pasākumus, anulējot darbības licences konkrētām autopārvadājumu kompānijām un pastiprinot Latvijas autopārvadātāju kontroli. Par šiem pasākumiem Krievijas puse tika informēta laikus.Turklāt iepretim kopējam Latvijas autopārvadātājiem izsniegto TIR karnešu skaitam nepiegādāto kravu īpatsvars ir tikai 0,018%, kā arī saskaņā ar starptautisko garantiju sistēmu Latvijas autopārvadātāju neveiktie nodokļu maksājumi par ievestajām kravām tiek kompensēti Krievijas budžetam.

Ārlietu ministrija uzskata, ka Krievijas puses rīcība, pastiprinot Latvijas autopārvadātāju kontroli uz robežas, nav uzskatāma par adekvātu un nevar tikt pamatota ar iespējamiem zaudējumiem Krievijas Federācijas budžetā.

Papildus par šo jautājumu runās 18.decembrī plānotajā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas transporta jautājumu darba grupā.

Par izveidojušos situāciju uz ES un Krievijas Federācijas robežas, kas negatīvi ietekmē arī citu valstu autopārvadātājus, tiks informēta arī Eiropas Komisija.

Ārlietu ministrijas Informācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!