• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos Neatkarības deklarācijas 20.gadadienai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2009., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nozīmīgākajiem Latvijas zinātnes veikumiem 2009.gadā

Vēl šajā numurā

18.12.2009., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos Neatkarības deklarācijas 20.gadadienai

15.decembrī Rīgas pilī notika pirmā Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku organizēšanas Goda komitejas sanāksme.

Tikšanās laikā Kultūras ministrijas valsts sekretāra v.i., Rīcības komitejas priekšsēdētājs Uldis Lielpēters Goda komiteju iepazīstināja ar ziņojumu par komitejas paveikto, tajā skaitā svinību pasākumu, publicitātes un finanšu plānu projektiem.

Goda komiteja diskutēja par potenciālo 4.maija svētku dienas nosaukumu, nepieciešamo finansējumu svētku pasākumu realizēšanai ne tikai Rīgā, bet visos novados. Darba kārtībā bija arī jautājums par 2010.gada 3.maiju kā pārcelto darbadienu. Goda komiteja konceptuāli vienojās par to, ka Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svinības norisināsies 2010.gada 3. un 4.maijā ar svinību kulmināciju Daugavas krastmalā.

Sanāksmes laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers uzsvēra, ka ir jārada līdzpārdzīvojums jauniešos, kuri pirms 20 gadiem nebija klāt brīdī, kad Latvijas tauta bija emocionāli vienota un ticēja savam spēkam veidot tādu valsti, kādu mēs paši bijām izsapņojuši. Viņš norādīja, ka mūsu atbildība ir nodot šo pozitīvo vēsturisko pieredzi nevis caur vārdiem un skaistām vēstures grāmatām, bet caur aktīvu iesaisti un jaunu emocionālu pacēlumu visai tautai.

Pirmajā Goda komitejas sanāksmē piedalījās Valsts prezidents, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzēvičs (pārstāvēja Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu), bijušais Latvijas Tautas frontes (LTF) priekšsēdētājs Romualds Ražuks, bijušais LTF valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kinna, bijušais LTF valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Škapars un bijusī LTF informācijas centra vadītāja Sarmīte Ēlerte.

Nākamgad aprit divdesmit gadi kopš Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas. Ņemot vērā 1990.gada 4.maija nozīmīgumu Latvijas vēsturē, pēc Latvijas Tautas frontes bijušo līderu aicinājuma Valsts prezidents ar 1.decembra rīkojumu izveidojis Goda komiteju, lai pārraudzītu svētku sagatavošanas gaitu un nodrošinātu visu iesaistīto pušu sadarbību. Savukārt ar 26.oktobra Ministru kabineta rīkojumu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku organizēšana ir uzticēta Kultūras ministrijas paspārnē izveidotajai Rīcības komitejai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!