• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par papildu darba iespējām mediķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par papildu darba iespējām mediķiem

 Veselības ministre Baiba Rozentāle, tiekoties ar Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem, uzsvēra, ka nepieciešams izmantot visas iespējas, ko sniedz Sociālās drošības tīkla stratēģijas realizēšanai piešķirtie līdzekļi, kas varētu ārstniecības personām nodrošināt papildu darba iespējas. Šobrīd turpinās sarunas ar Pasaules Banku par iespējām paplašināt to personu loku, kuriem veselības aprūpes pakalpojumi tiek apmaksāti no Sociālās drošības tīkla stratēģijas līdzekļiem.

Veselības ministre norāda: “Veselības nozarē šis ir bijis pārmaiņu gads. Vairāk nekā uz pusi tika samazināta veselības aprūpes pārvalde, reformas skāra arī ārstniecības personas. Vēlos uzsvērt, ka Sociālās drošības tīkla pasākumiem piešķirtie līdzekļi, kas paredz paplašināt veselības aprūpes pieejamību trūcīgajām personām, paver arī papildu darba iespējas mediķiem, piemēram, nodrošinot medicīnisko aprūpi mājās. Tas šobrīd ir jauns pakalpojuma veids, un netiek pilnībā izmantotas tā iespējas. Tāpat Veselības ministrija turpina sarunas ar Pasaules Banku par iespēju ģimenes ārstu praksēs apmaksāt vēl vienas medicīnas māsas darbu, kas uzlabotu pacientu aprūpes kvalitāti primārajā aprūpē. Tas dotu darba iespējas vairāk nekā 1000 medicīnas māsām.”

B.Rozentāle atkārtoti norādīja, ka nākamajā gadā veselības aprūpes speciālistiem atalgojums vairs netiks samazināts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!