• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 17. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2009. gada 10. decembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 17. decembrī

 Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2009.gada 17.decembrī pulksten 17.00:

1. Deputātu N.Kabanova, A.Rubika, A.Golubova, O.Deņisova un J.Tutina jautājums aizsardzības ministram Imantam Lieģim (jautājumu reģistra Nr.182/J9)

“Par Aizsardzības ministrijas piešķirto finansējumu atsevišķām nevalstiskajām organizācijām”.

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

Rīgā 2009.gada 14.decembrī Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Pielikums

Par Aizsardzības ministrijas piešķirto finansējumu atsevišķām nevalstiskajām organizācijām

Saskaņā ar ziņu aģentūras LETA sniegto informāciju Aizsardzības ministrija ir nolēmusi piešķirt papildus 35 730 latu vairākām nevalstiskajām “sabiedriski patriotiskām organizācijām” un Ministru kabinets š.g. 30.novembrī apstiprinājis attiecīgus grozījumus Ministru kabineta 2009.gada 6.marta rīkojumā Nr.160 “Par valsts budžeta programmas “Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO” līdzekļu izlietojumu”.

Tiek paredzēts palielināt finansējumu Latvijas Nacionālo partizānu apvienības uzturēšanai par 16 450 latiem, Latvijas Nacionālo karavīru biedrības uzturēšanai par 10 480 latiem, Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas uzturēšanai par 5600 latiem un Latviešu virsnieku apvienības uzturēšanai par 3200 latiem. Aizsardzības ministrija plānojusi atzīmēt 15 jaunas “nacionālo partizānu” piemiņas vietas.

Pavasarī Aizsardzības ministrija jau piešķīra finansējumu 71 460 latu apmērā šīm organizācijām, taču, kā izriet no minētajam Ministru kabineta rīkojumam pievienotās anotācijas, saistībā ar Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu minētajām nevalstiskajām organizācijām ir palielinājies pasākumu skaits un plānots atzīmēt 15 jaunas Latvijas Nacionālo partizānu piemiņas vietas.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc starp Aizsardzības ministrijas sponsorētajām organizācijām nav nevienas, kas apvieno tos Latvijas iedzīvotājus, kas Otrā pasaules kara laikā cīnījās antihitleriskās koalīcijas rindās?

2. Kādā veidā tiks uzstādītas piemiņas zīmes “nacionālajiem partizāniem”, kāds tam ir piešķirts finansējums un vai tiek plānots organizēt konkursu piemiņas zīmju izgatavošanai?

3. Ja Aizsardzības ministrija plāno pētīt Otrā pasaules kara kauju pieredzi Kurzemē un Vidzemē, tad lūdzam paskaidrot, vai šī interese attiecas arī uz Liepājas un Rīgas aizstāvēšanu 1941.gadā, kā arī Sarkanās armijas 24.teritoriālā korpusa kaujām?

4. Vai Aizsardzības ministrija plāno kopt Sarkanās armijas Latvijas strēlnieku divīzijas karavīru memoriālu Vietalvā?

LR Saeimas deputāti: N.Kabanovs, A.Rubiks,

Rīgā 2009.gada 9.decembrī A.Golubovs, O.Deņisovs, J.Tutins

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!