• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Igaunijai sakarā ar igauņu karavīra bojāeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2009., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas sadarbību veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

17.12.2009., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Igaunijai sakarā ar igauņu karavīra bojāeju

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsaka visdziļāko līdzjūtību Igaunijas Republikas prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam un Igaunijas tautai saistībā ar otrdien Afganistānā bojā gājušo Igaunijas armijas karavīru Kristjanu Jalakasu.

Valsts prezidents norāda, ka Latvijas tauta noliec galvu sērās par dienesta pienākumu pildīšanas laikā kritušo karavīru un ir kopā ar viņa piederīgajiem un visu Igaunijas tautu.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents:

15.decembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtīja vēstuli Igaunijas premjerministram Andrusam Ansipam, kurā pausta līdzjūtība visai Igaunijas tautai un Igaunijas premjerministram saistībā ar traģisko Igaunijas karavīra nāvi Afganistānā.

Ministru prezidents līdzjūtības vēstulē uzsver, ka seržanta nāve ir liels zaudējums bojāgājušā tuviniekiem un visai Igaunijai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš līdzjūtības vēstulē savam kolēģim Igaunijas ārlietu ministram Urmasam Paetam izteicis visdziļāko līdzjūtību un atbalsta vārdus 15.decembra traģiskajā sprādzienā Afganistānā bojāgājušā jaunākā seržanta Kristjana Jalakasa tuviniekiem.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 Saeimas priekšsēdētājs:

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 16.decembrī nosūtījis līdzjūtības vēstuli Igaunijas parlamenta priekšsēdētājai Enei Ergmā saistībā ar Igaunijas karavīra bojāeju Afganistānā.

Saeimas vārdā G.Daudze pauž visdziļāko līdzjūtību Igaunijas tautai un Igaunijas kontingenta karavīra Kristjana Jalakasa tuviniekiem un draugiem. K.Jalakass gāja bojā, pildot dienesta pienākumus NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā.

Saeimas preses dienests

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris:

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs Igaunijas aizsardzības ministram Jākam Āvikso un Igaunijas Aizsardzības spēku komandierim ģenerālleitnantam Antam Lāneotam nosūtījuši līdzjūtības vēstules sakarā ar smago zaudējumu – Igaunijas armijas karavīra jaunākā seržanta Kristjana Jalakasa bojāeju.

I.Lieģis vēstulē izsaka savu visdziļāko līdzjūtību arī bojāgājušā karavīra tuviniekiem un draugiem, kā arī visai Igaunijas tautai. Ministrs norāda, ka “katrs karavīrs, ko mēs zaudējam sarežģītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā, ir traģisks notikums visām NATO dalībvalstīm, bet jo īpaši – karavīra ģimenei”.

15.decembrī Afganistānā nemiernieku izgatavotas sprāgstierīces eksplozijā krita Igaunijas Aizsardzības spēku jaunākais seržants Kristjans Jalakass.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!