• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar dziļu sāpi: Par traģēdiju Lazdonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.1999., Nr. 210/212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Četri prezidenti Rīgā - par saskaņu un drošību šaipus Baltijas jūras

Vēl šajā numurā

29.06.1999., Nr. 210/212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar dziļu sāpi:

Valsts prezidents

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis izsaka līdzjūtību Madonas rajona "Rāceņu" trasē bojāgājušo tuviniekiem un aicina iespējami ātri izmeklēt traģēdiju un saukt vainīgos pie atbildības.

Ministru prezidents

Ministru prezidents Vilis Krištopans izsaka visdziļāko līdzjūtību 27.jūnijā Madonas rajonā notikušajā traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem, cietušajiem un cietušo tuviniekiem.

Ministru prezidents uzskata, ka šāda traģēdija kārtējo reizi apliecina, ka, rīkojot ikvienu masu pasākumu, ir jāapzinās ne tikai tā izklaidējošās iespējas, bet jābūt visaugstākā līmeņa atbildībai gan par dalībnieku, gan par skatītāju drošību.

V.Krištopans pauž pārliecību, ka nekavējoties jāizmeklē visi traģēdijas apstākļi, lai šādos un līdzīgos pasākumos netiktu pat pieļautas traģiskas sekas.

Ministru prezidents Vilis Krištopans uzdevis iekšlietu ministram Robertam Jurdžam sniegt vispusīgu informāciju par traģēdijas apstākļiem.

Saeimas Prezidijs

Latvijas Republikas 7.Saeimas Prezidijs visu Saeimas deputātu vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Madonas rajonā autosacīkšu laikā bojā gājušo piederīgajiem, cietušajiem un cietušo tuviniekiem.

Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs

Izsakām visdziļāko līdzjūtību sakarā ar traģisko notikumu, kas jūsu republikā risinājās šā gada 27. jūnijā, — cilvēku bojāeju autosacensību laikā. Lūdzu jūs, priekšsēdētāja kungs, nodot šajā smagajā negadījumā bojāgājušo un cietušo ģimenēm manus vissirsnīgākās līdzjūtības un līdzcietības apliecinājumus.

Krievijas Federācijas Federālās sapulces

Valsts domes priekšsēdētājs G.Seļezņovs

Par traģēdiju Lazdonā

27. jūnijā Madonas rajona Lazdonas pagasta autotrasē "Rāceņi" notika Latvijas čempionāta posms autokrosā "Madonas balva", kas iekļauts Latvijas Automobiļu federācijas sacensību kalendārā.

Apmēram pulksten 17 divi sacensību dalībnieki, braucot ar automašīnu "Lancia Delta" un "Audi Coupe Quatro", 300 m pēc starta, brīdī, kad viens otru apdzina, izraisīja automašīnu sadursmi, kā dēļ tās izgāja no trases un iebrauca skatītāju pūlī.

No gūtajām traumām notikuma vietā un ceļā uz slimnīcu pavisam bojā gājuši septiņi cilvēki — pieci vīrieši un divas sievietes.

21 cilvēks ar dažādām traumām ievietots Madonas rajona centrālajā slimnīcā un Rīgas ārstniecības iestādēs. Pieciem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta ambulatoriski.

Ierosināta krimināllieta pēc Latvijas Krimināllikuma 197. pantā paredzētā nozieguma pazīmēm (par nolaidību).

Izmeklēšanas grupa strādā Vidzemes tiesu apgabala prokuratūras vadībā. Turpinās aculiecinieku, sacensību organizētāju un automobiļu vadītāju nopratināšana. Noskaidrots, ka abi sacensību dalībnieki, kuri izraisīja automašīnu sadursmi, nav bijuši alkohola reibumā.

Sākotnējās izmeklēšanas darbības liecina, ka sacensību organizēšanā pieļauti rupji pārkāpumi trases sagatavošanas procesā, kā arī pasākumos skatītāju drošībai.

Iekšlietu ministrijas Preses un

sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!