• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par valsts galvotajiem aizdevumiem slimnīcu attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2009., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par valsts atbalstu lauksaimniecības zemes iegādei

Vēl šajā numurā

16.12.2009., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par valsts galvotajiem aizdevumiem slimnīcu attīstībai

 “Slimnīcu galvoto aizdevumu līdzekļu izmantošanas jautājumam beidzot jāpanāk risinājumi, tādēļ tuvākajā laikā tikšos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un finanšu ministru Einaru Repši,” norādīja veselības ministre Baiba Rozentāle pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem. Tās laikā joprojām netika panākta vienprātība valsts galvoto aizdevumu izmantošanā slimnīcu attīstībai. “Veselības ministrija ir iesniegusi apjomīgu un detalizētu informāciju par situāciju ārstniecības iestādēs, bet uz katru Veselības ministrijas atbildi tiek saņemti papildu jautājumi. Šī sarakste ir neproduktīva, beidzot ir jāpieņem lēmums.”

Valsts galvotie aizdevumi slimnīcu attīstībai piešķirti trīs universitātes slimnīcām un psihiatrijas slimnīcām, kuras nav plānots reorganizēt un kuras turpinās strādāt kā slimnīcas. Neļaujot slimnīcām izmantot šo finansējumu, tiek zaudēts laiks objektu būvniecībai, kamēr būtiski samazinājušās celtniecības izmaksas, bet procenti bankām gan par saņemto aizdevumu, gan arī rezervēto summu jāmaksā.

Turklāt jāņem arī vērā, ka kredītus par tik izdevīgiem noteikumiem slimnīcas pārredzamā nākotnē vairs nesaņems, bet infrastruktūras attīstība un celtniecība ir viens no ekonomikas atveseļošanas pamatnosacījumiem.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!