• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par eksporta iespējām uz Portugāli, Spāniju un Itāliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2009., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par pārbaudi Rīgas 1.slimnīcā

Vēl šajā numurā

16.12.2009., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par eksporta iespējām uz Portugāli, Spāniju un Itāliju

 14.decembrī Ārlietu ministrijā notika devītā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs.

Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Pasākumā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties un uzdot jautājumus Latvijas vēstniekam Portugālē Artim Bērtulim, Latvijas vēstniekam Spānijā Rolandam Lappuķem un Latvijas vēstniecei Itālijā Astrai Kurmei.

Latvijas vēstnieks Portugālē A.Bērtulis uzsvēra, ka Latvijas uzņēmējiem, kuri vēlas iekarot Portugāles tirgu, ir jācenšas apmeklēt nozaru izstādes, kuras parāda patiesās iespējas produkcijas eksportam uz Portugāli. Aktīvi var izmantot arī “jaunās emigrācijas” cilvēkus, kuri zina portugāļu valodu un šīs valsts tradīcijas. Portugāli var izmantot kā vārtus uz Āfriku, kā arī uz citām portugāļu valodā runājošajām valstīm. Nākotnes plānos ietilpst Latvijas Tirdzniecības nama izveide. Produkti, kurus varētu eksportēt uz Portugāli, ir saldējums, koka mājas.

Latvijas vēstnieks Spānijā R.Lappuķe minēja, ka uzņēmējdarbības sākšanai Spānijā ir jācenšas atrast uzticamu cilvēku, kuram ir pieredze šajā valstī, kā arī valodas zināšanas. Kā potenciālās sadarbības nozares varētu minēt enerģētiku, tūrismu, ostas, koka mēbeļu ražotājus, IT un kultūru.

Latvijas vēstniece Itālijā A.Kurme klātesošo uzmanību vērsa uz to, ka itāļi ir konservatīvi patērētāji, līdz ar to iekļūšana šajā tirgū ir salīdzinoši sarežģīta. Piedāvātajam produktam ir jābūt īpašam, tāpat ir jāizveido ļoti ciešskontakts ar potenciālo sadarbības partneri, kā arī saziņā jāizmanto itāļu valoda, kas atvieglotu uzņēmējdarbības sākšanu šajā valstī.

18.decembrī notiks noslēdzošais diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” pasākums, kurā piedalīsies Latvijas vēstnieki Beļģijā, Nīderlandē un Ungārijā. Pēc tikšanās ar vēstniekiem būs līdz šim notikušo diskusiju izvērtējums, kā arī iespēja iepazīties un sniegt savus ieteikumus par iesāktā cikla turpinājumu un tālākajām Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām Latvijas eksporta veicināšanai 2010.gadā.

Diskusiju cikls, kurš sākās 12.oktobrī, bet noslēgsies 18.decembrī, sastāv no desmit apaļā galda diskusijām. Katra diskusija ir veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Latvijas vēstnieki šajās diskusijās piedalās gan klātienē, gan videokonferences režīmā no ārvalstīm.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!