• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadību

 “Dzintaram Mozgim jāturpina vadīt Bērnu klīniskā universitātes slimnīca,” uzskata veselības ministre Baiba Rozentāle pēc iepazīšanās ar dienesta pārbaudes rezultātiem, kurā konstatēts, ka valdes priekšsēdētāja rīcība iepirkumu veikšanā nav bijusi prettiesiska un atbilst normatīvo aktu prasībām. “Līdz šai dienai neesmu saņēmusi informāciju par kādiem jauniegūtiem faktiem vai apstākļiem, kas liecinātu, ka Dz.Mozgis slimnīcas darbu vadījis negodprātīgi un tādējādi tas varētu traucēt viņam pildīt savus dienesta pienākumus.”

Jau ziņots, ka 9.novembrī Veselības ministrija sāka dienesta pārbaudi, lai izvērtētu valdes priekšsēdētāja Dz.Mozga atbildību saistībā ar iespējamajām nelikumībām slimnīcas iepirkumu konkursos.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka katram iepirkumam tika veidota sava iepirkumu komisija, taču Dz.Mozgis nav bijis nevienā no tām. Kā savā paskaidrojumā norāda bijušais slimnīcas valdes priekšsēdētājs, viņš nav kontrolējis piedāvājumus, to izvērtēšanu, pretendentu izvēli, kā arī pašu procedūru norisi, jo uzskatījis, ka šāda rīcība varētu tikt uztverta kā mēģinājums ietekmēt iepirkumu komisijas lēmumus vai locekļus individuāli. Viņš nekad nav prasījis un nav pieņēmis nekādus materiālus vai nemateriālus labumus no piegādātājiem un sadarbības partneriem. Tāpat Dz.Mozgis nav iespaidojis viņam pakļautos darbiniekus tādu lēmumu pieņemšanā, kuri varētu būt vērsti uz viena vai otra piegādātāja vai pakalpojumu sniedzēja izvēli.

Šobrīd Veselības ministrijā notiek darbs, lai izveidotu tādu iepirkumu sistēmu, kas ļautu novērst jebkādas šaubas par, iespējams, negodīgi rīkotiem konkursiem ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai, kuros tiek izmantoti Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts galvoto aizdevumu līdzekļi.

Veselības ministre ir tikusies vairākkārt ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadību un sabiedriskajām organizācijām “Delna” un “Providus”, lai pārrunātu jautājumus par korupcijas risku mazināšanu un iesniegtu izvērtēšanai priekšlikumus, kas paredz centralizēt iepirkumu konkursus būvniecības un medicīnas ierīču jomā. Lielāku preču vai pakalpojumu apjomu gadījumā tas varētu nodrošināt arī izdevīgākus nosacījumus. Centralizētas iepirkumu sistēmas ieviešanu atbalstījusi Veselības nozares stratēģiskā padome un lielāko slimnīcu vadītāji.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!