• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Nosūtot vēstījumu Pasaules tiesu samitam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par transportlīdzekļu iebraukšanas nodevu Jūrmalā

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Nosūtot vēstījumu Pasaules tiesu samitam

Pieņemot 10.Starptautiskās pasaules tiesu līderu konferences “Pasaules tiesu samits 2009” uzaicinājumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei kā īpašai viešņai uzrunāt šīs konferences dalībniekus, ministre nosūtījusi savu vēstījumu.

Konference notika no 11. līdz 14.decembrim Indijā, un tās mērķis bija pasaules mērogā aktualizēt bērnu tiesību jautājumus un veidot labāku nākotni nākamajām paaudzēm.

Savā uzrunā ministre uzsver: “Esmu pārliecināta, ka šī konference palīdzēs stiprināt kopēju redzējumu un vienoties par rīcību, lai nākamajām paaudzēm padarītu labāku dzīvi. Atcerēsimies, ka mēs neesam mantojuši no saviem vecākiem planētu un visas priekšrocības, ko šodien izmantojam, bet gan esam tās aizņēmušies no mūsu bērniem. Tādēļ aicinu uz atbildīgu rīcību jau šodien.”

Profesionāli izaugot izglītības jomā, ieņemot izglītības un zinātnes ministra amatu, kā arī iegūstot gandrīz 20 gadu starptautisko pieredzi UNESCO, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe ir pārliecināta, ka mūsdienu moderno tehnoloģiju laikmetā svarīgi, lai izglītības pamatā ir universālās vērtības, tādējādi veidojot pasauli taisnīgāku un cēlsirdīgāku un apliecinot cieņu pret sevi un bērniem, skolēniem, jauniešiem.

 “Mūžizglītība, skolotāji, skolas, skolēni, kā arī mācību saturs, mācību metodes un mūsu attieksme pret izglītību kā vērtību ir pamatā ilgtspējīgai attīstībai un ilgtspējīgai nākotnei. Savukārt mēs esam atbildīgi, lai radītu un nodrošinātu atbilstošu zināšanu ieguvi un izmantošanu; lai izglītības procesā plaši, tālredzīgi un gudri izmantotu modernās tehnoloģijas; lai stiprinātu bērnu un jauniešu interesi par mācīšanos.”

Vēstījuma nobeigumā ministre pauž cerību, ka konferencē aktualizētos jautājumus tālāk savā darbā izmantos ikviena valsts, lai veidotu labāku nākotni bērniem un jauniešiem, kā arī palīdzētu viņiem attīstīt un pilnveidot spējas būt atbildīgiem un brīviem.

Šīs konferences patronu un atbalstītāju vidū ir gan valstu un valdību vadītāji, gan monarhi un tiesu varas līderi, gan starptautisko organizāciju pārstāvji.

Agnese Korbe, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!