• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskās brīvprātīgo dienas atzīmēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Aijas Grāves apstiprināšanu par Valkas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskās brīvprātīgo dienas atzīmēšanu

 Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, 5.decembrī atzīmējot Starptautisko brīvprātīgo dienu, aicina iesaistīties brīvprātīgo kustībā un izdarīt kādu labu darbu līdzcilvēku labā.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča atzīst, ka brīvprātīgie pasaulē ir liels palīgs nevalstiskajām organizācijām. Cilvēki bez atlīdzības iesaistās to darbā, lai palīdzētu veciem ļaudīm, uzkoptu apkārtni vai palīdzētu cīnīties par kādu ideju. “Latvijā šāda kustība pagaidām nav tik populāra, taču arī mums ir atsaucīgi cilvēki. Palīdzēt sirmgalvim sarūpēt malku, atnest no veikala pārtiku, samaksāt rēķinus – daudziem cilvēkiem, īpaši laukos, tā ir ikdiena,” uzsver A.Barča.

“Šī diena ir pateicība cilvēkiem, kuri ziedo savu laiku un zināšanas, bez atlīdzības un nesavtīgi palīdzot citiem. Taču, palīdzot citiem, mēs iegūstam paši – pieredzi, pozitīvas emocijas, gandarījumu. Brīvprātīgie palīdz saliedēt sabiedrību, un īpaši šajā grūtajā laikā aktualizējas tieši cilvēciskās vērtības, tagad ļoti svarīgi sajust atbalstošu plecu un apzināties, ka neesi viens,” uzskata A.Barča.

Komisijā norāda, ka šis ir piemērots brīdis, lai teiktu paldies arī sadarbības partneriem Saeimā – pensionāru un invalīdu organizācijām, pacientu tiesību aizstāvjiem un nozaru asociācijām. Šajās organizācijās daudzi darbojas sabiedriskā kārtā, aktīvi iesaistoties valsts sociālās politikas pilnveidošanā. “Tieši nevalstiskais sektors ir aktualizējis daudzus jautājumus, kas vēlāk ir kļuvuši par likuma pantiem,” atzīst komisijas priekšsēdētāja.

Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskā brīvprātīgo diena tiek atzīmēta ik gadu 5.decembrī. Šīs dienas mērķis ir pateikties brīvprātīgajiem par viņu darbu un popularizēt brīvprātīgā darba kustību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!