• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Šveices finansiālu palīdzību nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2009., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Satversmes tiesas likumā

Vēl šajā numurā

11.12.2009., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Šveices finansiālu palīdzību nevalstiskajām organizācijām

Šodien, 11.decembrī, Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nici-Sulpicio, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andžs Ūbelis un Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere paraksta Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līgumu par grantu shēmas “NVO fonds” īstenošanu, lai ar 2010.gada 1.janvāri tiktu sākta NVO fonda ieviešana.

NVO fonda ietvaros nevalstiskajām organizācijām būs pieejami granti 3,6 miljoni Šveices franku jeb aptuveni 1,7 miljoni latu, tai skaitā 260 000 latu Latvijas valsts līdzfinansējums. NVO fonda ietvaros notiks viens projektu konkurss, kuru plānots izsludināt 2010.gada pirmajā ceturksnī.

Konkursam iesniegumus varēs pieteikt biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss.

Konkursam būs iespējams pieteikt mikroprojektus un makroprojektus. Mikroprojekta apjoms ir 10 000–50 000 Šveices franku (4600–23 000 latu), tai skaitā 5% ieviesēja līdzfinansējums, savukārt makroprojekta apjoms ir 50 000–200 000 Šveices franku (23 000–92 000 latu), tai skaitā 10% ieviesēja līdzfinansējums.

Šveices vēstniecības pārstāvji atzinīgi novērtē NVO fonda uzsākšanu Latvijā, jo Latvija ir pirmā no Šveices finansiālās palīdzības 10 saņēmējvalstīm, kas ir sākusi šā fonda ieviešanu.

Latvijas un Šveices sadarbības programmas NVO fondu administrēs Sabiedrības integrācijas fonds.

Plānots, ka grantu shēma darbosies līdz 2013.gadam.

NVO fonda mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības ieguldījumu sociālajā un ekonomiskajā kohēzijā, atbalstot nevalstisko organizāciju aktivitātes, kas uzlabo dzīves kvalitāti jauniešiem un bērniem ar mazākām iespējām (bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, no nelabvēlīgām ģimenēm, bāreņiem, no attāliem reģioniem u.c.) un senioriem.

Konkrētas projekta aktivitātes iesniedzējs varēs izvēlēties un piedāvāt pats, pamatojot tās ar konkrētām mērķa grupas vajadzībām. Projektos, kas vērsti uz jauniešiem un bērniem ar mazākām iespējām, piemēram, varēs iekļaut pasākumus, kas vērsti uz līderības un līdzdalības vairošanu, veselīga un fiziski aktīva dzīvesveida veicināšanu, pilsoniskās līdzdalības vairošanas aktivitātes.

Savukārt projektos, kas vērsti uz senioru mērķauditoriju, varēs paredzēt aktivitātes, kas veicina mūžizglītību, aktīvu socializāciju un pilsonisko līdzdalību un veido “tiltu” starp valsti, pašvaldību un iedzīvotājiem, attīsta jaunus pakalpojumus vai uzlabo esošos.

Projektos varēs iekļaut arī aktivitātes, kas saistītas ar kapacitātes stiprināšanu un NVO iesaisti politisko jomu, kas tieši skar bērnu, jauniešu un senioru mērķauditoriju, veidošanā, ieviešanā un uzraudzībā, piemēram, viedokļa formulēšana, paušana un aizstāvēšana par normatīvajiem aktiem to sagatavošanas procesā, plašākas sabiedrības, publiskās pārvaldes un politiķu informēšana par NVO viedokli.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!