• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2009. gada 15. oktobra saistošie noteikumi Nr. 79 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu Valmieras pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2009., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas dienesta informācija Nr.1-04/84-paz

Par lietas Nr.2009-109-01 ierosināšanu

Vēl šajā numurā

09.12.2009., Nr. 193

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 79

Pieņemts: 15.10.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.79

Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu Valmieras pilsētā

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes 15.10.2009. sēdes lēmumu Nr.621 (prot. Nr.15, 57.§)

Precizēti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes 03.12.2009. sēdes lēmumu Nr.713 (prot. Nr.17, 51.§ )

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 11.punktu,
21.panta pirmās daļas 14.punkta f)apakšpunktu, 43.panta trešo daļu,
Autopārvadājumu likuma 35.panta pirmo daļu

(Valmieras pilsētas pašvaldības domes 03.12.2009. lēmuma Nr.713 (prot. Nr.17, 51.§) redakcijā)

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība (turpmāk tekstā – Pašvaldība) izsniedz licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī kārtību, kādā licences un licences kartītes tiek pārreģistrētas, anulētas vai to darbība tiek apturēta uz laiku.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. licence (speciāla atļauja) – dokuments, kas apliecina tiesības veikt pasažieru komercpārvadājumus ar autotransportu;

2.2. licences kartīte – noteikta parauga dokuments, ko izsniedz pārvadātājam uz vieglo taksometru kā apliecinājumu, ka pārvadātājs kā šī transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs ir šajos noteikumos noteiktajā kārtībā saņēmis licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.

3. Licenci pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā un licences kartīti pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā izsniedz, pārreģistrē, anulē vai tās darbību aptur uz laiku Pašvaldības Satiksmes drošības komisija (turpmāk tekstā – Komisija).

4. Komisijai adresētie pieteikumi un dokumenti jāiesniedz un piešķirtās licences un licences kartītes tiek izsniegtas Pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

5. Pārvadātājs ir atbildīgs par Latvijas Republikas spēkā esošo normatīvo aktu, prasību ievērošanu attiecībā uz komercdarbību, kura norādīta izsniegtajā licencē.

II. Licences un licences kartītes piešķiršanas un izsniegšanas kārtība

6. Lai saņemtu licenci un licences kartīti pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem, licences pieprasītājam Pašvaldības Komisijai jāiesniedz:

6.1. noteikta parauga rakstisks pieteikums;

6.2. komercsabiedrības, individuālā komersanta vai individuālā darba veicēja apliecības (patenta) kopija (uzrādot oriģinālu);

6.3. Valsts ieņēmumu dienesta izsniegta izziņa par to, ka pieteikuma iesniedzējs ir stājies nodokļu maksātāju uzskaitē un tam nav nodokļu parādu. Izziņa derīga 30 dienu laikā pēc tās izsniegšanas;

6.4. licences pieprasītāja transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju apliecības kopija (uzrādot oriģinālu) atbilstoša Ministru kabineta noteiktajām vieglo taksometru vadītāju kompetences prasībām un eksaminācijas kārtībai;

6.5. Valsts policijas izsniegta izziņa par transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju pieļautajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un pārkāpumu uzskaites punktiem pēdējā gada laikā;

6.6. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

6.7. transportlīdzekļa nomas līgums, ja transportlīdzeklis nepieder pieteikuma iesniedzējam;

6.8. transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopija (uzrādot oriģinālu);

6.9. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopija (uzrādot oriģinālu); jaunam transportlīdzeklim, ja kopš tā reģistrācijas datuma Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk kā viens gads, transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols nav vajadzīgs.

7. Jautājums par licences un licences kartītes piešķiršanu tiek izskatīts tikai tad, ja iesniegti visi 6.punktā minētie dokumenti. Ja licences pieprasītājs nav iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus, pieteikums netiek izskatīts.

8. Licence un licences kartīte netiek izsniegta, ja:

8.1. pieteikuma iesniedzējam Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtajā izziņā tiek uzrādīts nodokļu parāds;

8.2. transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju apliecības kopija neatbilst Ministru kabineta noteiktajām vieglo taksometru vadītāju kompetences prasībām un eksaminācijas kārtībai;

8.3. Valsts policijas izsniegtajā izziņā par transportlīdzekļa vadītāja pieļautajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un pārkāpumu uzskaites punktu skaits pārsniedz 8 (astoņus) punktus;

8.4. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols par tā tehniskā stāvokļa un aprīkojuma atbilstību pasažieru komercpārvadājumu veikšanai ir ar negatīvu novērtējumu.

9. Pašvaldības Komisija izskata pieteikumu un pieņem lēmumu par licences un licences kartītes izsniegšanu vai sniedz motivētu atteikumu 30 dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas. Komisijas lēmumu par licences atteikumu licences pieprasītājs 30 dienu laikā var apstrīdēt Pašvaldības domē.

10. Licence pārvadātājam tiek izsniegta uz laiku no viena gada līdz trim gadiem, skaitot no licences izsniegšanas dienas.

11. Licences kartīte uz pārvadātāja īpašumā esošu transportlīdzekli tiek piešķirta ne ilgāk par transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopijā norādītās atļaujas piedalīties ceļu satiksmē derīguma termiņu, bet nomātam transporta līdzeklim – līdz nomas līguma noteiktajam laikam, bet ne ilgāk par transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopijā norādītās atļaujas piedalīties ceļu satiksmē derīguma termiņu.

12. Licenci, licences kartīti pārvadātājam izsniedz, kā arī licenci, licences kartīti pārreģistrē 30 darba dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, par to iepriekš iekasējot Pašvaldības domes noteikto maksu LVL 25 (divdesmit pieci lati) + PVN – par licences izsniegšanu, LVL 12,50 (divpadsmit lati, 50 santīmi) + PVN – par licences pārreģistrēšanu, LVL 12,50 (divpadsmit lati, 50 santīmi) + PVN – par licences dublikāta izsniegšanu, LVL 5 (pieci lati) + PVN – par katras licences kartītes izsniegšanu, LVL 2,50 (divi lati, 50 santīmi) +PVN – par licences kartītes dublikāta izsniegšanu; Pašvaldības domes noteiktā maksa iemaksājama Pašvaldības domes budžetā.

13. Ja licences derīguma termiņa laikā pārvadātājs vēlas saņemt licences kartīti papildu transportlīdzeklim, kurš nebija pieteikts, saņemot licenci, pārvadātājam jāiesniedz Komisijai pieteikums, tam pievienojot:

13.1. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju;

13.2. transportlīdzekļa nomas līgumu, ja transportlīdzeklis nepieder pieteikuma iesniedzējam;

13.3. transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopiju (uzrādot oriģinālu);

13.4. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopiju (uzrādot oriģinālu);

13.5. transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) atbilstoša Ministru kabineta noteiktajām vieglo taksometru vadītāju kompetences prasībām un eksaminācijas kārtībai;

13.6. Valsts policijas izsniegtu izziņu par transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju pieļautajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un pārkāpumu uzskaites punktiem pēdējā gada laikā.

14. Pēc labvēlīga lēmuma pieņemšanas par licences piešķiršanu Komisija pārvadātājam izsniedz lēmuma norakstu, uz kura pamata pārvadātājs veic attiecīgā transportlīdzekļa aprīkošanu atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām vieglajiem taksometriem.

15. Licences kartītes tiek izsniegtas 14 darba dienu laikā pēc tam, kad licences kartītes pieprasītājs ir pilnībā aprīkojis transportlīdzekli atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām vieglajiem taksometriem un iesniedzis Komisijā to apliecinošus dokumentus:

15.1. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju ar taksometra reģistrācijas numuru,

15.2. transportlīdzeklim uzstādītā elektroniskā skaitītāja tehniskās pases kopiju;

15.3. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopiju ar pozitīvu vērtējumu par tā tehniskā stāvokļa un aprīkojuma atbilstību pasažieru komercpārvadājumu veikšanai.

III. Licences un licences kartītes pārreģistrācijas kārtība

16. Pēc pārvadātāja pieprasījuma Komisija ir tiesīga pārreģistrēt izsniegto licenci un licences kartīti, pagarinot to derīguma termiņu.

17. Lai licenci pārreģistrētu, pārvadātājs ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms esošās licences derīguma termiņa beigām iesniedz Komisijai pieteikumu, tam pievienojot:

17.1. komercsabiedrības, individuālā komersanta vai individuālā darba veicēja apliecības (patenta) kopiju (uzrādot oriģinālu);

17.2. Valsts ieņēmumu dienesta izsniegtu izziņu par to, ka pieteikuma iesniedzējs ir stājies nodokļu maksātāju uzskaitē un tam nav nodokļu parādu. Izziņa derīga 30 dienu laikā pēc tās izsniegšanas;

17.3. licences pieprasītāja transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) atbilstošu Ministru kabineta noteiktajām vieglo taksometru vadītāju kompetences prasībām un eksaminācijas kārtībai;

17.4. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

17.5. transportlīdzekļa nomas līgumu, ja transportlīdzeklis nepieder pieteikuma iesniedzējam;

17.6. transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopiju (uzrādot oriģinālu);

17.7. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopiju (uzrādot oriģinālu); jaunam transportlīdzeklim, ja kopš tā reģistrācijas datuma Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk kā viens gads, transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols nav vajadzīgs.

18. Lai licences kartīti pārreģistrētu, pārvadātājs ne vēlāk kā 30 dienas pirms esošās licences kartītes derīguma termiņa beigām iesniedz Komisijai pieteikumu, tam pievienojot:

18.1. licences kopiju, saskaņā ar kuru pārreģistrējama licences kartīte (uzrādot oriģinālu);

18.2. licences kartītes pieprasītāja transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) atbilstošu Ministru kabineta noteiktajām vieglo taksometru vadītāju kompetences prasībām un eksaminācijas kārtībai;

18.3. Valsts policijas izsniegtu izziņu par transportlīdzekļa vadītāja/vadītāju pieļautajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un pārkāpumu uzskaites punktiem pēdējā gada laikā;

18.4. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

18.5. transportlīdzekļa nomas līgumu, ja transportlīdzeklis nepieder pieteikuma iesniedzējam;

18.6. transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises kopiju (uzrādot oriģinālu);

18.7. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopiju, (uzrādot oriģinālu); jaunam transportlīdzeklim, ja kopš tā reģistrācijas datuma Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk kā viens gads, transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokols nav vajadzīgs.

19. Pieteikums tiek izskatīts 30 dienu laikā no tā iesniegšanas dienas. Ja pārvadātājs nav ievērojis pieteikuma iesniegšanas termiņu un licences vai licences kartītes derīguma termiņš līdz lēmuma pieņemšanas dienai ir beidzies, Komisija izskata pieteikumu kā pieteikumu jaunas licences vai licences kartiņas saņemšanai.

20. Ja tiek veikta pasažieru pārvadāšanai izmantojamā transportlīdzekļa maiņa, pārvadātājs iesniedz Komisijā pieteikumu.

IV. Licences un licences kartītes darbības apturēšana uz laiku un anulēšana

21. Saskaņā ar motivētu iesniegumu Komisija ir tiesīga apturēt licences un licences kartītes darbību uz laiku vai tās anulēt. Pašvaldības domes noteiktā maksa par licences un licences kartītes izsniegšanu šajos gadījumos netiek atmaksāta.

22. Licences un licences kartītes darbību var apturēt uz laiku līdz 3 mēnešiem, ja tiek pārkāptas šo noteikumu vai citu ar pasažieru komercpārvadājumu darbību saistīto Latvijas Republikas normatīvo aktu prasības.

23. Licenci un licences kartīti var anulēt, ja:

23.1. pārvadātājs izbeidz komercpārvadājumu veikšanu vai piesaka kartītes anulēšanu pieteikumā sakarā ar automašīnas maiņu un transportlīdzeklis, kuru izmanto pasažieru komercpārvadāšanai, tiek noņemts no uzskaites vai speciālās valsts reģistrācijas numura zīmes nodotas CSDD;

23.2. licence un licences kartīte tiek nodota lietošanā, pārdota, dāvināta vai citādā veidā atsavināta par labu citai fiziskai vai juridiskai personai;

23.3. ja tiek konstatēts, ka iesniegtās ziņas neatbilst īstenībai vai licences saņēmējs ir pārkāpis normatīvos aktus, kas attiecas uz licencē norādīto uzņēmējdarbību.

24. Ja licence un licences kartīte tiek apturēta uz laiku vai anulēta, tā jānodod Komisijai lēmumā noteiktajā termiņā. Ja licences, licences kartītes darbība tiek apturēta uz laiku, termiņš tiek skaitīts no lēmuma paziņošanas dienas.

V. Licences un licences kartītes glabāšana un nodošana

25. Par licences un licences kartītes izmantošanu un uzglabāšanu ir atbildīgs pārvadātājs, kuram izsniegta licence un licences kartīte. Licenci un licences kartīti nedrīkst nodot lietošanā, pārdot, dāvināt, iznomāt vai kā citādā veidā atsavināt par labu cita pārvadātājam vai citai fiziskai vai juridiskai personai, kā arī jebkādā veidā nodot citai personai ar licenci iegūtās saistības.

26. Veicot pasažieru pārvadāšanu ar vieglo taksometru, licences kartītei jāatrodas attiecīgajā vieglajā taksometrā.

27. Beidzoties licences un licences kartītes derīguma termiņam, tā 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma un licences kartītes derīguma termiņa beigām jānodod Pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

28. Licences, licences kartītes nozaudēšanas gadījumā Komisija pēc pārvadātāja rakstiska pieprasījuma izsniedz pieprasītā dokumenta dublikātu, uz kura tiek izdarīta atzīme "Dublikāts".

29. Ja izsniedz licences, licences kartītes dublikātu, to derīguma termiņš netiek pagarināts.

VI. Noslēguma jautājumi

30. Licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā, kuras pārvadātājam izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

31. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā kārtībā.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs I.Boķis

Valmierā 2009.gada 8.decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!