• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO Klimata pārmaiņu konferenci Kopenhāgenā

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem

4.decembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes pārstāvjiem un pārrunāja ekonomisko situāciju un ārvalstu investīciju piesaistīšanu Latvijā.

Tikšanās sākumā Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) valdes priekšsēdētājs Andris Lauciņš atzinīgi novērtēja nākamā gada budžeta pieņemšanu, tādējādi radot skaidrību par uzņēmējdarbības vidi Latvijā. ĀIPL valde bija ieinteresēta par izmaiņām nodokļos un nodokļu politikā īstermiņā un vidējā termiņā. Ministru prezidents V.Dombrovskis informēja, ka vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredz fiskālo konsolidāciju arī nākamajos gados, lai 2012.gadā tiktu panākta valsts konsolidētā kopbudžeta deficīta samazināšana līdz 3% no IKP, tādējādi izpildot Māstrihtas kritērijus par eiro ieviešanu.

ĀIPL un Ministru prezidenta tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par pasākumiem ekonomikas izaugsmes atjaunošanā un ārvalstu investoru piesaistīšanā. Ministru prezidents informēja, ka valdība ir atbalstījusi mikrouzņēmumu atbalsta koncepciju, kas paredz vairākus atvieglojumus uzņēmējdarbības sākšanai un īstenošanai, tāpat tiek turpināts darbs pie fiksētā mikrouzņēmumu nodokļa ieviešanas. Valdībā ir atbalstīts arī Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas rīcības plāns, kas ietver dažādus finanšu instrumentus: aizdevuma instrumentus, Latvijas Garantiju aģentūras garantijas un eksporta kredītu garantijas, valsts galvojumus, kā arī riska kapitāla un tehnoloģiju pārneses atbalsta programmu un EIF aizdevumus kredītiestādēm. Ekonomikas ministrija diskusijās ar uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem ir izvirzījusi Latvijas tautsaimniecības prioritātes, kas varētu veicināt arī ārvalstu investoru interesi par investīcijām noteiktās tautsaimniecības nozarēs.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par eiro ieviešanu, valsts ekonomikas konkurētspēju un nodokļu iekasēšanas pilnveidošanu Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!