• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1999., Nr. 208/209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes tiesas sēdes atlikšanu uz 2.jūliju

Vēl šajā numurā

26.06.1999., Nr. 208/209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 22. jūnija sēdē

Akceptēti "Noteikumi par Saldus rajona Novadnieku pagasta, Zirņu pagasta, Brocēnu pilsētas lauku teritorijas un Saldus pilsētas administratīvo robežu grozīšanu". Saldus pilsētas administratīvās robežas grozījumi nepieciešami, lai pilsētā iekļautu teritorijas, kuras ir funkcionāli saistītas un kurām ir kopīga komunālā infrastruktūra ar pilsētu, kā arī lai sakārtotu pilsētas robežu atbilstoši zemes reformas procesā izveidotajām zemes īpašuma un lietojuma robežām.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.338 "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums"", kas izstrādāti, lai saskaņotu ministrijas nolikumu ar Ministru kabineta noteikumiem "Par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos kompetenci".

Akceptēti noteikumi "Preču deklarēšanas kārtība", kuri noteiks kārtību, kādā fiziskās un juridiskās personas deklarē preces muitas iestādē.

Akceptēti trīs rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 776 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 134 viņu nepilngadīgiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Nodarbinātības valsts dienests"", kas paredz saskaņā ar likumu "Par bezpeļņas organizāciju" un likumu "Par akciju sabiedrībām" ar 1999.gada 1.jūliju uz Labklājības ministrijas pārraudzībā esošās valsts civiliestādes — Nodarbinātības valsts dienesta — bāzes nodibināt bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Nodarbinātības valsts dienests". Noteikts, ka valsts kapitāla daļu turētāja sabiedrībā ir Labklājības ministrija. Sabiedrība atradīsies Labklājības ministrijas pārziņā.

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1996.gada 27.augusta noteikumu Nr.341 "Nodarbinātības valsts dienesta nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.jūliju.

Akceptēti noteikumi "Latvijas Pārtikas centra nolikums". Noteikts, ka Latvijas Pārtikas centrs ir Labklājības ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde.

Akceptēti noteikumi "Aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodika". Tie noteiks aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodiku, lai nepieļautu sanitāro apstākļu pasliktināšanos dzīvnieku kapsētām piegulošajās teritorijās. Minēto noteikumu ievērošanu kontrolē Valsts veterinārais dienests. Noteikts, ka dzīvnieku kapsētām, kas izveidotas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, šie noteikumi piemērojami, sākot ar 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 17.marta noteikumos Nr.89 "Noteikumi par higiēnas prasībām zvejas produktu ražošanai un piedāvājumam tirgū"". Noteikumi izstrādāti saskaņā ar Eiropas līguma prasībām likumdošanas saskaņošanas jomā un "Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību" 18.3.punktu "Pilnveidot nacionālās zivsaimniecības likumdošanu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām".

Akceptēts rīkojums "Par Rīgas Aviācijas universitātes reorganizāciju", kas paredz izveidot reorganizācijas komisiju, kuru vadīs Tatjana Koķe, augstākās izglītības un zinātnes valsts ministre. Rīgas Aviācijas universitātes reorganizācijas komisijai uzdots izstrādāt un izglītības un zinātnes ministram līdz 1999.gda 15.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā Rīgas Aviācijas universitātes reorganizācijas plānu. Izglītības un zinātnes ministrijai jānodrošina Rīgas Aviācijas universitātes studiju programmu realizācijas nepārtrauktība un studentu uzņemšana. Noteikts, ka uz Rīgas Aviācijas universitātes reorganizācijas laiku jāatstādina Rīgas Aviācijas universitātes rektora vietas izpildītājs ekonomikas zinātņu doktors Boriss Heimanis no rektora pienākumu pildīšanas. Uz Rīgas Aviācijas universitātes reorganizācijas laiku ekonomikas zinātņu doktors Jānis Zvanītājs iecelts par Rīgas Aviācijas universitātes izpilddirektoru ar rektoram paredzētajām tiesībām.

Akceptēts rīkojums "Par piedalīšanos 13.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus"". Atbalstīts piekšlikums par Latvijas augstskolu studentu māksliniecisko kolektīvu piedalīšanos 13.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus" no 25.jūnija līdz 27.jūnijam Viļņā.

Akceptēts rīkojums "Par Studiju fonda izveidošanu", kas paredz izveidot valsts civiliestādi — Studiju fondu — un nodot to Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā. Studiju fonda galvenais uzdevums ir nodrošināt studiju kreditēšanu — izsniegt un apkalpot valsts budžeta aizdevumus studējošajiem studiju maksas segšanai, administrēt kredītus, kā arī piedzīt kredītus un kredītu procentus. Noteikts, ka Studiju fonds ir Izglītības un zinātnes ministrijas speciālā budžeta "Studējošo un studiju kreditēšana" apakšprogrmmas "Studiju kreditēšana" izpildītājs.

Akceptēts rīkojums "Par mācību un pāraudzināšanas iestādi "Pilcene"". Nodibināta mācību un pāraudzināšanas iestāde "Pilcene", tā nodota Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā. Jaunatveramā iestāde paredzēta nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem zēniem vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.septembra noteikumos Nr.334 "Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums"". Grozījumi paredz izdarīt grozījumus ministrijas pakļautībā, pārraudzībā un pārziņā esošo institūciju sarakstos.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1999.gada 31.marta rīkojuma Nr.163 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" valsts pilnvarnieku funkciju pildīšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts rīkojums "Par pilnvarnieku iecelšanu valsts akciju sabiedrībā "Rīgas tirdzniecības osta"" — saskaņā ar Rīgas tirdzniecības brīvostas likuma 3.panta otro daļu iecelt valsts akciju sabiedrībā "Rīgas tirdzniecības osta" šādus pilnvarniekus: A.Ārgali, U.Osi, R.Svirsku, U.Magoni, J.Megni, V.Skrebeli un G.Deksni.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai izteiktos viedokļus par sarunu gaitu ar akciju sabiedrību "Tilts Communications". Ekonomikas ministrei Ingrīdai Ūdrei uzdots: pārņemt sarunu ar akciju sabiedrību "Tilts Communications" vadīšanu un iesaistīt sarunās nepieciešamos ārvalstu lietpratējus; pieprasīt no privatizācijas aģentūras sarunu ar akciju sabiedrību "Tilts Communications" protokolus, sarunu vešanas plānu un grafiku, kā arī informāciju par to izpildi; sagatavot piekšlikumus par turpmāko sarunu gaitu un sarunu mandāta projektu.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministres sniegtā informācija par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanā mazo un vidējo uzņēmumu jomā un rūpniecības politikas jomā. Akceptēti Ekonomikas ministrijas iesniegtie priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā mazo un vidējo uzņēmumu jomā un rūpniecības politikas jomā, lai novērstu norādītos trūkumus. Finansu ministrijai, izstrādājot valsts budžeta projektu 2000.gadam, jāparedz nepieciešamie finansu resursi minēto pasākumu īstenošanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!