• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas parlamenta delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atalgojuma sistēmu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas parlamenta delegācijas vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti 3.decembrī tikās ar Armēnijas Republikas Nacionālās asamblejas delegāciju.

Sveicot viesus Saeimā, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš Latvijas un Armēnijas politiskās un ekonomiskās attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labu izaugsmes potenciālu. “Turklāt pēdējos gados abu valstu attiecības piedzīvojušas dinamisku attīstību, ko apliecina aktīvie dažāda līmeņa politiskie kontakti,” teica komisijas priekšsēdētājs.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, A.Bērziņš akcentēja, ka tieši pēdējā gadā vērojams ekonomisko sakaru aktivitātes pieaugums. Par labu stimulu Latvijas un Armēnijas ekonomisko un politisko attiecību izaugsmei kalpos drīzumā gaidāmā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Armēnijā, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Runājot par Armēnijas un Eiropas Savienības (ES) sadarbību, viesi atzina, ka Armēnija piešķir lielu nozīmi attiecībām ar šo 27 valstu bloku. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle norādīja, ka arī viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir aktīva dalība ES Austrumu partnerības iniciatīvā, kurā iekļauta Armēnija.

Tikšanās laikā pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti un sadarbība starptautiskos parlamentāriešu forumos.

Tāpat Armēnijas parlamenta delegācija tikās ar Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputātiem. Komisijas deputāti ar Armēnijas kolēģiem pārrunāja ekonomisko situāciju abās valstīs. Komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis informēja, ka nākamā gada valsts budžets konsolidēts par 500 miljoniem latu, un tas darīts, gan samazinot valsts pārvaldes izdevumus, gan ceļot nodokļus.

“Komisijai ir daudz darba, jo skatām visus ar ekonomiku, vidi un reģionālo attīstību saistītus jautājumus,” skaidroja V.A.Krauklis. Viņš piebilda, ka šajā ekonomiski grūtajā laikā jāpieņem nepopulāri lēmumi. Armēnijas delegācijas vadītājs secināja, ka abu valstu ekonomikas šobrīd atrodas līdzīgā situācijā. Arī Armēniju skārusi globālā ekonomikas lejupslīde, un pēdējā gada laikā būtiski pieaudzis bezdarbs.

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa 4.decembrī tikās ar Armēnijas Republikas Nacionālās asamblejas delegāciju.

“Kaut gan Latvija un Armēnija ģeogrāfiski atrodas tālu viena no otras, cilvēciskie kontakti starp mūsu valstīm jau vēsturiski bijuši cieši,” teica S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja, ka Armēnijas delegācijas vizīte notiek pasaulei un Latvijai ekonomiski sarežģītā brīdī, kad jaunu kontaktu veidošana ir īpaši būtiska. Šajā procesā īpaša loma abu valstu sadarbības stiprināšanā ir arī parlamentārajiem kontaktiem, pauda S.Āboltiņa.

Arī viesi uzsvēra abu valstu parlamentāro sakaru nozīmīgumu un informēja par nākamajā gadā iespējamo Armēnijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāja vizīti Saeimā.

Armēnijas parlamenta delegācijas vadītājs Volodja Badaljans pauda pārliecību, ka Latvijas Valsts prezidenta vizīte Armēnijā būs pozitīvs signāls, lai stiprinātu abu valstu ekonomiskās saites.“Esmu pārliecināts, ka šī vizīte, kurā piedalīsies arī liela Latvijas uzņēmēju delegācija, kļūs par stimulu Armēnijas un Latvijas ekonomisko sakaru veicināšanā,” teica V.Badaljans.

Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) un Kaukāza valstu sadarbību, īpašu uzmanību veltot ES Austrumu partnerības iniciatīvai, kurā piedalās arī Armēnija. Sarunā tika skarti arī Latvijas armēņu kopienai aktuālie jautājumi.

Tāpat Armēnijas parlamentārieši 4.decembrī tikās ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Armēnijas parlamentu. Deputāti pārsprieda abu valstu parlamentu kontaktus, kā arī sadarbību ekonomikā un kultūrā. Akcentējot aizvien aktīvākos Latvijas un Armēnijas uzņēmēju kontaktus, deputātu grupas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs pauda cerību, ka tos vēl vairāk stiprinās starp Latvijas un Armēnijas galvaspilsētām uzsāktā tiešā aviosatiksme.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!