• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par plašu reformu Eiropas telekomunikāciju tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2009., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par brīvdienu ceļojumu lielāku aizsardzību

Vēl šajā numurā

04.12.2009., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par plašu reformu Eiropas telekomunikāciju tirgū

 Eiropas Parlaments 24.novembrī Strasbūrā plenārsēdes laikā formāli apstiprināja Komisijas 2007.gada novembrī ierosināto ES telekomunikāciju nozares reformu paketi, kas turklāt saņēma politisko partiju vairuma atbalstu. 500 miljoni ES iedzīvotāju drīzumā varēs izmantot priekšrocības, ko sniedz plašāka patērētājiem pieejama izvēle paaugstinātas konkurences apstākļos Eiropas telekomunikāciju tirgos, labāks ātra interneta platjoslas savienojumu piedāvājums visā Eiropā un viņu tiesību uz privātās dzīves aizsardzību pastiprināta ievērošana no telesakaru operatoru puses.

Ir paredzēts, ka Eiropas patērētājiem tiks nodrošinātas vairākas jaunas tiesības, piemēram, tiesības vienas darbdienas laikā, saglabājot savu tālruņa numuru, nomainīt fiksēto vai mobilo operatoru, tiesības saņemt plašāku informāciju par abonētajiem pakalpojumiem un tiesības saņemt informāciju no telesakaru operatoriem par personas datu aizsardzības pārkāpumiem. Operatoriem savukārt ir jānodrošina patērētājiem iespēja noslēgt līgumu, kura termiņš nav garāks par vienu gadu.

Saskaņā ar jaunajiem ES noteikumiem valsts telesakaru iestādēm turpmāk būs tiesības noteikt tīkla lietotājiem piedāvāto pārraides pakalpojumu minimālo kvalitātes līmeni, lai nodrošinātu tīkla neitralitāti Eiropas iedzīvotājiem. Telekomunikāciju nozares reforma ļaus Eiropas patērētājiem pieredzēt, ka tiek nodrošinātas un pastiprinātas viņu pamattiesības attiecībā uz piekļuvi internetam.

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta prasību reformu paketē iekļauts jauns noteikums par interneta brīvību, kas skaidri paredz, ka, ņemot vērā ES iedzīvotāju pamattiesības un pamatbrīvības, tostarp tiesības uz privātās dzīves aizsardzību, valsts iestādes nevar ierobežot interneta piekļuvi valsts politisko iemeslu dēļ, izņemot gadījumus, kad tas notiek iepriekšējas, taisnīgas un objektīvas procedūras gaitā, kuras rezultātu var efektīvi un savlaicīgi pārsūdzēt tiesā. Šī Eiropas Parlamenta piekrišana turpina politisko vienošanos, ko 5.novembrī izdevās panākt Parlamenta, Padomes un Komisijas pārstāvjiem. Tā paredz, ka ES telekomunikāciju nozares reforma stāsies spēkā jau šā gada decembrī. Tādējādi dalībvalstīm būs 18 mēneši, lai transponētu reformētos ES telekomunikāciju nozares noteikumus valstu tiesību aktos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!