• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Spānijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2009., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.12.2009., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Spānijas Karalistē

2.decembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pēc Spānijas Karalistes ārlietu un sadarbības ministra Migela Anhela Moratinosa uzaicinājuma darba vizītē apmeklēja Madridi. Vizīte tika rīkota Spānijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras sagatavošanas ietvaros, kuras laikā vairāku Eiropas Savienības valstu ārlietu ministri un jaunieceltā augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrina Eštone pārrunāja gaidāmās Spānijas prezidentūras prioritātes, kā arī Lisabonas līguma ieviešanu.

Tikšanās laikā tika pārspriesta ES darbības jauno institūciju izveide un Ārējo attiecību padomes, Vispārējo lietu padomes un Eiropadomes darba gaita. Spānijas prezidentūra būs pirmā, kas norisināsies, balstoties uz Lisabonas līguma noteikumiem, saskaņā ar kuriem tiek izveidoti jauni Eiropadomes priekšsēdētāja un augstā pārstāvja ārlietu un drošības politikas jautājumos amati, kā arī ieviestas citas izmaiņas Eiropas Savienības institucionālajā ietvarā.

Sarunā īpaša uzmanība tika pievērsta Eiropas Ārējās darbības dienesta izveidei. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsvēra, ka ES un arī Latvijas interesēs ir spēcīgs dienests ar adekvātu dalībvalstu pārstāvību, vienlaikus dodot iespēju dalībvalstīm piedāvāt atbilstošas kvalifikācijas diplomātus.

Spānija prezidējošā valsts Eiropas Savienībā būs no 1.janvāra, nomainot līdzšinējo prezidentūru Zviedriju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!