• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes finansējumu 2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniešu izglītošanu par reproduktīvo un seksuālo veselību

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes finansējumu 2010.gadā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 1.decembrī tikās ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Jāni Krastiņu, kā arī zinātnieku un studentu pārstāvjiem, lai pārrunātu augstākajai izglītībai un zinātnei plānoto finansējumu 2010.gadā. Sarunā piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš, kā arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Sarunā G.Daudze apliecināja, ka parlaments un tā atbildīgās komisijas ir atvērtas sadarbībai ar partneriem, un izteica cerību, ka puses turpinās izmantot dialoga iespējas, lai meklētu risinājumus problēmām izglītības un zinātnes jomā.

G.Daudze uzsvēra, ka nākamā gada valsts budžeta 2.lasījuma redakcija šīm nozarēm paredz līdzekļu palielinājumu pret sākotnēji plānoto. “Panākta vienošanās ar koalīcijas partneriem palielināt finansējumu gan augstākajai izglītībai, gan arī zinātnei,” atzina Saeimas priekšsēdētājs.

Salīdzinot ar sākotnēji plānoto, augstākajai izglītībai nākamgad paredzēti papildu 5,9 miljoni latu, savukārt bāzes finansējums zinātnei tiks palielināts par 3 miljoniem latu. Kā informēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš, līdzekļi šiem mērķiem rasti, pārdalot valsts akciju sabiedrību “Latvenergo” un “Latvijas valsts meži” peļņas daļu, kā arī Latvijas Valsts radio un televīzijas centra maksājumus par valsts kapitāla daļu izmantošanu.

Savukārt T.Koķe uzsvēra, ka, neskatoties uz kopējo samazinājumu, nākamā gada nozares budžetā ir izdevies panākt, ka netiek samazinātas pedagogu algas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!