• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2009. gada 5. novembra noteikumi Nr. 47 "Monetāro finanšu iestāžu ilgtermiņa ārējā parāda pārskata un prognozes sagatavošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201446-monetaro-finansu-iestazu-ilgtermina-areja-parada-parskata-un-prognozes-sagatavosanas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteikumi Nr.48

Nebanku ārējo maksājumu pārskatu sagatavošanas noteikumi

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: noteikumi

Numurs: 47

Pieņemts: 05.11.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas noteikumi Nr.47

Rīgā 2009.gada 5.novembrī

Monetāro finanšu iestāžu ilgtermiņa ārējā parāda pārskata un prognozes sagatavošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas Banku" 39.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā monetārās finanšu iestādes (tālāk tekstā – MFI) sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai ilgtermiņa ārējā parāda pārskatu un prognozi (tālāk tekstā – pārskati).

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. ilgtermiņa ārējais parāds – tās MFI saistības pret nerezidentiem, kuru sākotnējais atmaksas termiņš ilgāks par 1 gadu;

2.2. pārskata ceturksnis – kalendārā gada ceturksnis (1. ceturksnis (1. janvāris–31. marts), 2. ceturksnis (1. aprīlis–30. jūnijs), 3. ceturksnis (1. jūlijs–30. septembris), 4. ceturksnis (1. oktobris–31. decembris));

2.3. valūtas kods – valūtas apzīmējums saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi" (sk. Latvijas Bankas interneta lapas (www.bank.lv) izvēlni "Saites").

2.4. Citu terminu lietojums atbilst Latvijas Bankas noteikumiem "Monetāro finanšu iestāžu mēneša bilances pārskata sagatavošanas noteikumi".

3. Pārskatu mērķis ir iegūt Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Savienības prasībām atbilstošu informāciju, kas nepieciešama valsts ārējā parāda, maksājumu bilances un valsts makroekonomisko rādītāju analīzei un prognozēšanai. 

4. "Ilgtermiņa ārējā parāda ceturkšņa pārskatu" (1. pielikums) sagatavo MFI, kurām ir ilgtermiņa saistības pret nerezidentiem.

4.1. Ievēro rādītāju dalījumu attiecībā uz Eiropas Savienības valstīm un pārējām ārvalstīm (saistības pret MFI un ne-MFI noguldījumi), kā arī saistības pret starptautiskajām institūcijām.

4.2. Summas norāda veselos skaitļos par katru valūtu neatkarīgi no tā, vai attiecīgajā valūtā ir viena vai vairākas ilgtermiņa ārējās saistības.

5. "Ilgtermiņa ārējā parāda prognozi" (2. pielikums) sagatavo MFI, kurām saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ar ārvalstu MFI un starptautiskajām institūcijām turpmākajos 12 ceturkšņos paredzētas ilgtermiņa ārējā parāda pārmaiņas (tiks saņemtas un/vai atmaksātas pamatsummas, veikti procentu maksājumi).

5.1. Ievēro dalījumu saistībās pret MFI un starptautiskajām institūcijām.

5.2. Summas norāda veselos tūkstošos valūtas vienību par katru valūtu neatkarīgi no tā, vai attiecīgajā valūtā ir viena vai vairākas ilgtermiņa ārējās saistības.

6. Pārskatus iesniedz Latvijas Bankai ne vēlāk kā 10. darbadienā pēc pārskata ceturkšņa beigām elektroniskā veidā Latvijas Bankas noteiktajā kārtībā.

7. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Bankas padomes 2001. gada 13. septembra lēmumu Nr. 89/6 "Par "Kredītiestāžu ilgtermiņa ārējo aizņēmumu pārskata un prognozes sagatavošanas noteikumu" apstiprināšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2001, Nr. 141; 2005, Nr. 13).

8. Noteikumi stājas spēkā 2010. gada 1. jūnijā.

Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs

 

1.pielikums
Latvijas Bankas 2009.gada 5.novembra
noteikumiem Nr.47

Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs

 

2.pielikums
Latvijas Bankas 2009.gada 5.novembra
noteikumiem Nr.47

Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!