• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 30. novembra noteikumi Nr. 1370 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra noteikumos Nr.78 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2009., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201365-grozijumi-ministru-kabineta-2009-gada-27-janvara-noteikumos-nr-78-kartiba-kada-pieskir-valsts-un-eiropas-savienibas-atbalstu-at...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.813

Par Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo sporta politikas īstenošanā iesaistīto valsts aģentūru reorganizāciju

Vēl šajā numurā

02.12.2009., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1370

Pieņemts: 30.11.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1370

Rīgā 2009.gada 30.novembrī (prot. Nr.85 24.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra noteikumos Nr.78 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 27.janvāra noteikumos Nr.78 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 17.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Pieteikšanās publiskajam atbalstam, projektu iesniegumu atlase un vērtēšana, lēmuma pieņemšana un paziņošana, kā arī publiskā finansējuma pieprasīšana notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai, ciktāl tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem."

2. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Projektu iesniegumu pieņemšana notiek kārtās mēnesi pēc iesniegumu pieņemšanas uzsākšanas. Vietējā rīcības grupa, kas reģistrēta kā biedrība vai nodibinājums un ir saņēmusi atbalstu vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību vietējo attīstības stratēģiju īstenošanai, ar Lauku atbalsta dienestu saskaņo un Lauku atbalsta dienests savā mājaslapā internetā ievieto šādu informāciju:

8.1. datumu, kurā tiks sākta projektu iesniegumu pieņemšana, un projektu iesniegumu pieņemšanas beigu termiņu;

8.2. attiecīgajai kārtai un vietējās attīstības stratēģijas rīcības plānā ietvertajai rīcībai piešķirto atbalsta apmēru, rīcības mērķi un plānotās darbības;

8.3. projektu vērtēšanas kritērijus un minimālo punktu skaitu, kas nepieciešams, lai par projektu saņemtu pozitīvu atzinumu, – katrai vietējās attīstības stratēģijas rīcības plānā iekļautajai rīcībai, kuras ietvaros notiek projektu iesniegumu pieņemšana;

8.4. vietējās rīcības grupas nosaukumu un atrašanās vietas adresi, kur var iepazīties ar vietējo attīstības stratēģiju un iesniegt projektu iesniegumus.''

3. Papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

''8.1 Vietējā rīcības grupa pēc saskaņošanas ar Lauku atbalsta dienestu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un laikrakstā, kas pieejams vietējās attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā, mēnesi iepriekš izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu atbilstoši vietējai attīstības stratēģijai, norādot attiecīgajai kārtai un vietējās attīstības stratēģijas rīcības plānā iekļautajai rīcībai piešķirto atbalsta apmēru un šo noteikumu 8.1. un 8.4.apakšpunktā minēto informāciju."

4. Izteikt 9.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1. projekta iesniegumu (1.pielikums). Iesniedzot personīgi, projekta iesniegumu iesniedz divos eksemplāros. Vienu projekta iesnieguma eksemplāru ar atzīmi par saņemšanu vietējā rīcības grupa atdod atbalsta pretendentam kā apliecinājumu, ka projekta iesniegums iesniegts;".

5. Papildināt noteikumus ar 9.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1.1 atbalsta pretendenta deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai;".

6. Izteikt 9.2.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2.1. zemesgrāmatu nodaļas izdotu nostiprinājuma uzraksta kopiju vai zemesgrāmatas apliecības kopiju par nekustamo īpašumu, kurā paredzēts īstenot projektu, ja nekustamais īpašums ir atbalsta pretendenta īpašumā. Ja atbalsta pretendents ir pašvaldība, minētā dokumenta kopiju iesniedz ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās;".

7. Papildināt noteikumus ar 9.2.2.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

''9.2.2.1 ja projektā teritorijas labiekārtošanai uzstāda vai izvieto objektu, kura vērtība nepārsniedz 300 latu, vai iegādājas pamatlīdzekļus, kuri nav stacionāri novietojami, atbalsta pretendents iesniedz rakstisku saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku par minētā objekta uzstādīšanu vai novietošanu, pamatlīdzekļu novietošanu vai uzglabāšanu;''.

8. Svītrot 9.2.7.apakšpunktā vārdus "vai paredzamo līgumcenu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu".

9. Izteikt 9.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. iepirkuma procedūru apliecinošus dokumentus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu. Pretendējot uz finansējumu būvniecībai vai rekonstrukcijai, būvniecības un ar to saistītos iepirkuma dokumentus iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās."

10. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ja atbalsta pretendents ir komersants vai fiziska persona, projekta iesniegumā ietver projekta naudas plūsmas pārskatu projekta iesnieguma iesniegšanas gadā, turpmākajos gados līdz projekta īstenošanas beigām un gadā pēc projekta īstenošanas. Naudas plūsmas pārskatā naudas atlikums katra gada beigās ir pozitīvs, kā arī naudas plūsmas pārskats liecina par iespēju projektu īstenot un sasniegt mērķi."

11. Izteikt 12.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.1. kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevumu sabiedrības izziņu par kredīta piešķiršanu (ja projekta īstenošanai tiks ņemts kredīts). Minēto izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai reizē ar pirmo maksājuma pieprasījumu, ja projekts tiek īstenots pa daļām, vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās, ja projekta īstenošanas termiņš vai laiks līdz pirmā maksājuma pieprasījuma iesniegšanai ir ilgāks par sešiem mēnešiem. Izziņā norāda kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītus un kredīta summu. Ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību;".

12. Izteikt 13.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevumu sabiedrības izziņu par kredīta piešķiršanu (ja projekta īstenošanai tiks ņemts kredīts). Minēto izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai reizē ar pirmo maksājuma pieprasījumu, ja projekts tiek īstenots pa daļām, vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās, ja projekta īstenošanas termiņš vai laiks līdz pirmā maksājuma pieprasījuma iesniegšanai ir ilgāks par sešiem mēnešiem. Izziņā norāda kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītus un kredīta summu. Ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību."

13. Svītrot 13.4.apakšpunktu.

14. Papildināt II nodaļu ar 17.1 un 17.2 punktu šādā redakcijā:

"17.1 10 darbdienu laikā pēc pēdējā maksājuma pieprasījuma iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā atbalsta saņēmējs iesniedz vietējā rīcības grupā pārskatu par projekta īstenošanas rezultātiem (2.pielikums) un pārskatu par atbalsta saņēmēja saimnieciskās darbības rādītājiem (3.pielikums).

17.2 Sākot ar nākamo gadu pēc projekta īstenošanas, atbalsta saņēmējs katru gadu līdz 30.martam piecu gadu periodā iesniedz vietējā rīcības grupā pārskatu par atbalsta saņēmēja saimnieciskās darbības rādītājiem (3.pielikums) par iepriekšējo kalendāra gadu."

15. Aizstāt 19.1.apakšpunktā vārdu "pašvaldībai" ar vārdiem "vietējā pašvaldībā ietilpstošajai teritoriālajai vienībai".

16. Papildināt noteikumus ar 23.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.7. ja atbalsta pretendents ir biedrība vai nodibinājums, kas nav reģistrējies pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā, – pievienotās vērtības nodoklis."

17. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Atbalsta saņēmējs ar Lauku atbalsta dienestu var nesaskaņot projekta īstenošanas laikā radušās izmaiņas starp tāmes izmaksu pozīcijām, ja tādējādi nepalielinās Lauku atbalsta dienesta apstiprinātās projekta tāmes attiecināmo izmaksu kopsumma, nemainās tāmes pozīcijas un minētās izmaiņas nepārsniedz 10 procentus no apstiprinātās projekta tāmes kopsummas."

18. Papildināt noteikumus ar 27.9.1 un 27.9.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.9.1 nodokļi un nodevas, izņemot šo noteikumu 23.7.apakšpunktā minēto gadījumu;

27.9.2 atlīdzība personālam;".

19. Izteikt 28. un 29.punktu šādā redakcijā:

"28. Vietējā rīcības grupa atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu vietējo attīstības stratēģiju īstenošanai mēneša laikā pēc projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām:

28.1. izvērtē projektu iesniegumu atbilstību vietējā attīstības stratēģijā konkrētajai rīcībai noteiktajiem projektu vērtēšanas kritērijiem, piešķirot noteiktu punktu skaitu:

28.1.1. no 0 līdz 2 (0 – neatbilst, 0,5 – vāji, 1 – apmierinoši, 1,5 – labi, 2 – ļoti labi), ja kritērija izpildi iespējams novērtēt ar atbilstības pakāpi;

28.1.2. 0 vai 2 (0 – neatbilst, 2 – atbilst), ja kritērija izpildi iespējams novērtēt ar atbilstību vai neatbilstību;

28.2. izveido projektu sarakstu, sarindojot projektu iesniegumus pēc iegūto punktu skaita, un sagatavo atzinumus. Atzinumu paraksta vietējās rīcības grupas paraksttiesīga amatpersona. Ja vietējā rīcības grupa sniedz negatīvu atzinumu, tā norāda pamatotu projekta noraidīšanas iemeslu;

28.3. projektu sarakstu, šo noteikumu II nodaļā minētos visu atbalsta pretendentu iesniegtos dokumentus un šo noteikumu 28.2.apakšpunktā minēto vietējās rīcības grupas sagatavoto atzinumu iesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.

29. Lauku atbalsta dienests:

29.1. ievēro šo noteikumu 4.punktā noteikto procedūru (projektu iesniegumu vērtēšana, atlase, lēmuma pieņemšana un paziņošana, finansējuma pieprasīšana) attiecībā uz projektu iesniegumiem, par kuriem vietējā rīcības grupa ir sniegusi pozitīvu atzinumu;

29.2. ja attiecīgajā kārtā publiskais finansējums nav pietiekams, lai atbalstītu visus iesniegtos vietējai attīstības stratēģijai atbilstošos projektus, projektu iesniegumus sarindo pēc iegūtā punktu skaita atbilstoši vietējā attīstības stratēģijā konkrētajai rīcībai noteiktajiem projektu vērtēšanas kritērijiem. Priekšroku publiskā finansējuma saņemšanai dod projektam, kuram vietējā rīcības grupa piešķīrusi lielāku punktu skaitu. Ja vairāki projekti ir ieguvuši vienādu punktu skaitu, priekšroku dod atbalsta pretendentam, kas projektu īstenos pašvaldībā ar zemāko teritorijas attīstības indeksa vērtību uz attiecīgās projektu iesniegumu pieņemšanas kārtas uzsākšanas dienu. Teritorijas attīstības indeksu nosaka saskaņā ar normatīvajiem aktiem par teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanas un piemērošanas kārtību;

29.3. pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu atbalsta pretendentam, kura projekta iesniegumam vietējā rīcības grupa ir sniegusi negatīvu atzinumu."

20. Izteikt pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).

21. Papildināt noteikumus ar 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 27.janvāra
noteikumiem Nr.78

22. Papildināt noteikumus ar 3.pielikumu šādā redakcijā:

''3.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 27.janvāra
noteikumiem Nr.78

 

 

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 

Zemkopības ministrijas iesniegtajā redakcijā

Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 30. novembra
noteikumiem Nr. 1370

"1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 27.janvāra
noteikumiem Nr.78

 

 

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!