• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par eksporta turpmākām iespējām uz ASV, Kanādu un Īriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūniju

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par eksporta turpmākām iespējām uz ASV, Kanādu un Īriju

 

26.novembrī Ārlietu ministrijā notika sestā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs.

Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors Juris Štālmeistars un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle. Pasākuma laikā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties un uzdot jautājumus Latvijas vēstniekam ASV Andrejam Pildegovičam, Latvijas vēstniekam Kanādā Marģeram Kramam un Latvijas vēstniekam Īrijā Pēterim Kārlim Elfertam.

Diskusijas laikā tika uzsvērta Latvijas uzņēmēju interese, neskatoties uz finanšu resursu pieejamības trūkumu un neskaidro ekonomisko situāciju, attīstīt savu eksporta potenciālu, it sevišķi vēl pilnībā neapgūtajos Kanādas un ASV tirgos. Latvijas vēstnieks ASV A.Pildegovičs norādīja uz ekonomiskās situācijas stabilizāciju ASV un pieaugošo ASV uzņēmumu interesi izmantot darbību Latvijā kā tiltu Krievijas un NVS valstu tirgu apgūšanai. Klātesošie uzņēmēji uzsvēra spēju eksportēt uz ASV attīstītās tehnoloģijas, sadarboties izglītības eksportā. Latvijas vēstnieks Kanādā M.Krams akcentēja sadarbības perspektīvu pētniecības un inovāciju jomā, kā arī informēja par Kanādas ekonomikai raksturīgo privāto riska kapitālu pieejamību un iekšējā tirgus sadrumstalotību. Savukārt Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts aicināja uzņēmējus sadarbībā ar Īriju izmantot latviešu kopienas potenciālu gan izglītības, gan Latvijas produkcijas eksporta attīstīšanā.

Šī Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas organizētā apaļā galda diskusiju cikla mērķis bija atrast konkrētus risinājumus Latvijas uzņēmumu eksporta apjomu palielināšanai un tirgus paplašināšanai, izmantojot Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējas.

2.decembrī notiks septītais diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” pasākums, kurā piedalīsies Latvijas vēstnieki Japānā un Ķīnā.

Diskusiju cikls, kurš sastāvēs no desmit apaļā galda diskusijām, turpināsies līdz 18.decembrim. Katra diskusija būs veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Latvijas vēstnieki šajās diskusijās piedalīsies gan klātienē, gan videokonferences režīmā no ārvalstīm.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!