• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 24. novembra noteikumi Nr. 1348 "Lauku saimniecību uzskaites datu tīkla izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2009., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201118-lauku-saimniecibu-uzskaites-datu-tikla-izveidosanas-uzturesanas-un-darbibas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1349

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 17.jūnija noteikumos Nr.573 "Kārtība, kādā administrē Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

27.11.2009., Nr. 187

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1348

Pieņemts: 24.11.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1348

Rīgā 2009.gada 24.novembrī (prot. Nr.84 29.§)
Lauku saimniecību uzskaites datu tīkla izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtība
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 13.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka lauku saimniecību uzskaites datu tīkla (turpmāk - datu tīkls) izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtību.
2. Datu tīkls tiek izveidots, uzturēts un darbojas atbilstoši Padomes 1965.gada 15.jūnija Regulai (EEK) Nr.79/65, ar ko izveido tīklu grāmatvedības datu savākšanai par ienākumiem un saimniecisko darbību lauku saimniecībās Eiropas Ekonomikas kopienā (turpmāk – Padomes Regula Nr.79/65).
3. Lai nodrošinātu datu tīkla darbību, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (turpmāk – institūts):

3.1. pilda Padomes Regulas Nr.79/65 6. un 9.pantā noteiktās sakaru aģentūras un kompetentās iestādes funkcijas;

3.2. saņem standarta samaksu no Eiropas Komisijas par iesniegtajiem pārskatiem saskaņā ar Komisijas 1983.gada 13.jūlija (EEK) Regulas Nr.1915/83 par konkrētiem sīki izstrādātiem īstenošanas noteikumiem attiecībā uz uzskaiti ar mērķi noteikt lauku saimniecību ienākumus 5.pantu un norēķinās par grāmatvedības biroja un lauku saimniecību sniegtajiem pakalpojumiem;

3.3. aprēķina standarta produkciju augkopības kultūrām un lauksaimniecības dzīvnieku grupām un nosūta šo informāciju Eiropas Komisijai atbilstoši Komisijas 2008.gada 8.decembra Regulas (EK) Nr.1242/2008 par Kopienas klasifikācijas izveidi lauku saimniecībām 6.panta pirmajai daļai.
4. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs" (turpmāk – centrs) atbilstoši Padomes Regulas Nr.79/65 8., 9., 13. un 14.pantam pilda grāmatvedības biroja uzdevumus (izņemot finanšu resursu kontroli) un šo uzdevumu izpildē ir padota Zemkopības ministrijai.
5. Zemkopības ministrija izveido datu tīkla konsultatīvo padomi, nosaka tās sastāvu, tiesības un pienākumus atbilstoši Padomes Regulas Nr.79/65 5.pantam.
6. Institūts katru gadu līdz 1.februārim iesniedz apstiprināšanai Zemkopības ministrijā ar centru saskaņotu datu tīkla darba plānu un izdevumu tāmi.
7. Institūts un centrs katru gadu līdz 1.februārim iesniedz Zemkopības ministrijā pārskatu par datu tīkla darba plāna izpildi un finanšu izlietojumu iepriekšējā gadā.
8. Lai nodrošinātu reprezentatīvas Latvijas lauku saimniecību izlases kopas izveidi, institūts datu tīkla izlases kopā ietver ne mazāk kā 1000 saimniecību, par atlases kritērijiem izmantojot lauksaimniecības produktu ražotāju specializāciju, ekonomisko lielumu un statistisko reģionu.
9. Informācija par datu tīkla izlases kopas lauksaimniecības produktu ražotāju ienākumiem, izdevumiem, nodokļiem un nodevām saskaņā ar Informācijas atklātības likumu ir ierobežotas pieejamības informācija. Apkopotie dati ir publicējami tikai pa saimniecību grupām, tā novēršot konkrētu saimniecību identifikāciju.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!