• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par reimatisko slimību diagnostiku un ārstēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2009., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot Ministru prezidentu un sociālos sadarbības partnerus – darba devēju un darba ņēmēju pārstāvjus – rast kompromisu par budžetu

Vēl šajā numurā

26.11.2009., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par reimatisko slimību diagnostiku un ārstēšanu

25.novembrī veselības ministre Baiba Rozentāle tikās ar P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Reimatoloģijas centra vadītāju un Eiropas Reimatologu kolēģijas locekli profesori Dainu Andersoni. Tikšanās laikā tika pārrunātas reimatisko slimību diagnostikas un ārstēšanas problēmas valstī.

Reimatiskās jeb kaulu–locītavu slimības ir slimības ar visaugstākajām sociālajām izmaksām, kas saistītas gan ar medikamentu lietošanu, gan arī pacientu invalidizāciju, kas rodas, slimībām progresējot. Ar reimatiskām slimībām slimo vairāk nekā 100 miljoni abu dzimumu pacientu Eiropā. Profesore D.Andersone norādīja, ka Latvijā šobrīd strādā ļoti maz reimatologu, līdz ar to reimatiskās slimības diagnosticē un ārstē citi speciālisti. Arī kompensējamo zāļu izmaksas ir ļoti augstas, tādēļ ir ļoti būtiski izstrādāt skaidras šo slimību ārstēšanas vadlīnijas, reimatisko pacientu reģistru, kā arī ģimenes ārstu vērtēšanas kvalitātes kritērijos iekļaut reimatisko slimību diagnostiku.

Veselības ministre uzsvēra: “Viens no maniem svarīgākajiem uzstādījumiem ir kvalitāte visās veselības aprūpes nozarēs, tādēļ esmu aicinājusi profesori Dainu Andersoni pievienoties jau izveidotajai galveno speciālistu komandai un kļūt par galveno speciālisti reimatoloģijā. Reimatiskās slimības ir nopietna sociāla problēma, jo ir augsta pacientu invalidizācija. Arī medikamenti šo slimību ārstēšanai ir ļoti dārgi un var izraisīt nopietnas blakusparādības, tādēļ savlaicīga un pareiza šo slimību diagnostika un ārstēšana var ne tikai būtiski uzlabot pacientu dzīves kvalitāti, bet arī ievērojami samazināt slimības ārstēšanas izmaksas gan valstij, gan arī pacientam pašam.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!