• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2009., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.11.2009., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Ēģiptes Arābu Republikas vēstnieku Latvijā

03.JPG (14870 bytes)
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Darbam Latvijā Valsts prezidents Valdis Zatlers 24.novembrī akreditēja Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Muhamedu Usāmu Tāhu Elmagdūbu (attēlā).

Valsts prezidents, apsveicot jauno vēstnieku ar stāšanos amatā, novēlēja viņam veiksmi un panākumus, pildot savus amata pienākumus.

V.Zatlers arī uzsvēra abu valstu divpusējo attiecību attīstību, īpaši atzīmējot neseno Latvijas Republikas vēstniecības atvēršanu Kairā. Tāpat viņš atzinīgi novērtēja sadarbību kultūrā un izglītībā un izteica cerību, ka līdzšinējā veiksmīgā sadarbība turpināsies un Latvijas arheologiem arī turpmāk būs iespējas strādāt Ēģiptes kultūrvēstures pieminekļos.

Runājot par abu valstu ekonomiskajām attiecībām, Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešams padziļināt sadarbību, sevišķi tranzīta, loģistikas un augsto tehnoloģiju jomā. Sarunā tika atzīmēta arī veiksmīgā sadarbība tūrismā, kā arī iespējas paplašināt kontaktus pārtikas un kokrūpniecības nozarēs.

Abas amatpersonas pārrunāja arī Tuvo Austrumu reģiona drošības jautājumus, kā arī dialoga ar ES īpašo nozīmi reģionā, īpaši politiskā dialoga normalizēšanā.

Sarunas nobeigumā V.Zatlers izteica atkārtotu ielūgumu Ēģiptes prezidentam apmeklēt Latviju.

Muhameds Usāms Tāhs Elmagdūbs dzimis 1959.gadā. Ieguvis bakalaura grādu jūras un militārajā zinātnē Ēģiptes Jūras akadēmijā 1980.gadā un apguvis kursus Ēģiptes Diplomātiskajā institūtā un Vācijas Starptautiskās attīstības fondā. Aktīvi raksta zinātniskas publikācijas un grāmatas par starptautisko attiecību jautājumiem. Ārlietu dienestā no 1981.gada, strādājis Ēģiptes Arābu Republikas vēstniecībā Indijā, Venecuēlā, Dienvidkorejā, kā arī Ēģiptes pārstāvniecībā NATO un Eiropas Savienībā. Kopš 2009.gada ir rezidējošais vēstnieks Zviedrijas Karalistē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!