• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas vienkāršošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par platjoslas interneta izmantošanu Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas vienkāršošanu

20.novembrī Eiropas Komisijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāts nāca klajā ar ziņojumu par 39 vienkāršošanas ieteikumiem, ko dalībvalstis kopīgi iesniedza Komisijai aprīlī. Šajā darba dokumentā sniegta informācija par izvērtēšanas procesa rezultātiem un par paveikto kopš 2009.gada marta. Ziņojumu apspriedīs Lauksaimniecības padomes sanāksmē decembrī.

“Eiropas lauksaimnieku darbu nedrīkst kavēt ar nevajadzīgi sarežģītiem noteikumiem un birokrātiju, jo īpaši pašreizējās ekonomikas krīzes situācijā,” teica lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere-Bēla. “Ziņojums apliecina, ka mēs neatkāpjamies no šā uzskata. Tie nav tikai tukši vārdi, Kopējā lauksaimniecības politika (KPL) patiešām tiek vienkāršota.”

Vairums no 39 ziņojumiem saņēma pozitīvu vērtējumu. Komisija plāno tos izstrādāt sīkāk un ieviest bez liekas kavēšanās. Patiesībā vairāki no ieteikumiem jau tika virzīti pirms tam un ir iekļauti pārskatītajos tiešo maksājumu noteikumos, kas stāsies spēkā 2010.gada janvārī.

Komisijas darba dokumentā izklāstītas vairākas papildu vienkāršošanas idejas, piemēram, saprotamāka lauksaimniecības produktu veicināšanas sistēma. Tāpat apskatīta iespēja atcelt liellopu gaļas brīvprātīgās marķēšanas noteikumus un saskaņot dažu lauku attīstības pasākumu maksājumu termiņus ar tiešajiem maksājumiem.

Komisija lielu uzmanību KLP vienkāršošanai velta kopš 2005.gada, kad tā publicēja savu pirmo paziņojumu par šo tematu. Šobrīd vienkāršošanas pasākumi ir pilnībā iestrādāti vispārējā labāka regulējuma stratēģijā, kurā viens no mērķiem ir līdz 2012.gadam samazināt administratīvo slogu par 25%.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!