• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pilsētu projektu idejām ES finansējuma piesaistei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par būvniecības un medicīnas tehnoloģiju iepirkumiem

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pilsētu projektu idejām ES finansējuma piesaistei

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) 20.novembrī Koordinācijas padome apstiprināja vairāku pilsētu projektu idejas, kuras tās plānojušas īstenot prioritātes “Policentriska attīstība” ietvaros.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ietvaros 16 Latvijas pilsētām ir iespēja iesniegt projektu iesniegumus līdzfinansējuma saņemšanai aktivitātē 3.6.1.1. “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

Lai sekmīgi piesaistītu ERAF finansējumu, pilsētām ir jāizstrādā attīstības programmas, kurās jāiekļauj informācija par investīciju piesaisti pašvaldību attīstībai un plānotās atbalsta aktivitātes.

Padome atbalstīja Rīgas pilsētas attīstības programmas un Rīgas pilsētas degradēto objektu un teritoriju revitalizācijas programmā iekļauto projektu atjaunot Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla degradētās teritorijas.

Liepājā rekonstruēs pilsētas parku, skvēru un zaļo zonu, pirmsskolas izglītības iestādi Spīdolas ielā 8 un kultūras iestādes. Tāpat pilsētā plānots veicināt energoefektivitāti un modernizēt ielu apgaismojuma sistēmas.

Liepājas dome bērnudārzā iecerējusi izveidot rotaļu laukumus katrai bērnu grupiņai, kopēju sporta laukumu un sakārtot celiņus. Izglītības iestādē arī jārekonstruē žogs, ūdens, kanalizācijas, iekšējie un ārējie tīkli, kā arī apkure un ventilācija. Būtisks darbs paredzēts pie elektroinstalācijas nomaiņas, nodrošinot automātisko ugunsgrēka un apsardzes signalizāciju.

Jēkabpils plāno izveidot un pilnveidot kvalitatīvu, mūsdienīgu infrastruktūru Jēkabpils pilsētā, rekonstruējot Rīgas, Brīvības, Rūdolfa Blaumaņa un Zaļo ielu.

Īstenojot projektu, Jēkabpils plāno sekmēt uzņēmējdarbības attīstību, darba vietu un sabiedrisko pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, kā arī dzīvesvietas pievilcības un dzīves kvalitātes celšanos. Projektu plānots īstenot līdz 2011.gada septembrim.

Savukārt Jelgavā tiks attīstīta ielu infrastruktūra, kā arī sakārtota Driksas upes krastmala. Īstenojot projekta ideju, tiks nodrošināta Zemgales Olimpiskā centra pieejamība, kā arī radīta kvalitatīva atpūtas vieta iedzīvotājiem Lielupes upes baseinā.

Driksas upes krastmalas sakārtošana piedāvās iespēju iedzīvotājiem aktīvi atpūsties gan uz upes, gan upes krastos un Pasta salā, kas nākotnē plānota kā plašs atpūtas un izklaides komplekss. Projektu varētu uzsākt nākamā gada martā.

Līvānu novada pašvaldība iecerējusi piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu pilsētas ielu un daudzdzīvokļu māju kvartālu infrastruktūras uzlabošanai, tādējādi pilnveidojot cilvēka dzīves vides kvalitāti Līvānu pilsētā. Projektu pilnībā plānots pabeigt 2013.gada oktobrī.

Savukārt Gulbenē līdz 2011.gada beigām plāno rekonstruēt 27 ielas, to segumus un gājēju ietves, izbūvēt sabiedriskā autobusa apgriešanās laukumu un veloceliņus. Tāpat plānots padziļināt grāvjus un izbūvēt asfaltēto ceļu lietus notekūdeņu savākšanas sistēmas.

Kopumā šajā aktivitātē pieejami 209,2 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 177,8 miljoni latu un nacionālais publiskais finansējums – 31,4 miljoni latu.

ES līdzfinansējumam šajā prioritātē var pretendēt Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras, Ventspils, Aizkraukles, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Līvānu, Madonas, Saldus, Smiltenes un Talsu pilsēta. Atsevišķa aktivitāte degradēto teritoriju revitalizācijai ir paredzēta galvaspilsētai Rīgai.

Koordinācijas padomes uzdevums ir izvērtēt un novērst iespējamo projektu, ko plānots īstenot pilsētvides prioritātes ietvaros, pārklāšanos ar citām ES struktūrfondu aktivitātēm.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!