• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par iniciatīvu izveidot pretnabadzības tīklu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepamatotu zāļu cenu celšanu aptiekās

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par iniciatīvu izveidot pretnabadzības tīklu Latvijā

Lai veicinātu sabiedrības līdzdalību nabadzības un sociālās atstumtības jautājumu risināšanā, Labklājības ministrija (LM) ir atbalstījusi nevalstisko organizāciju (NVO) iniciatīvu izveidot pretnabadzības tīklu Latvijā, lai nākotnē varētu pievienoties ietekmīgajam Eiropas Pretnabadzības tīklam.

Eiropas Pretnabadzības tīkls ir viens no galvenajiem Eiropas institūciju partneriem cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību. Šāda tīkla izveide Latvijā būs nozīmīgs solis sociālo jautājumu risināšanā.

Turklāt, pievienojoties Eiropas Pretnabadzības tīklam, nevalstiskajām organizācijām Latvijā būs iespēja saņemt nepieciešamo Eiropas atbalstu un finansējumu dažādu mērķu sasniegšanai cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību. Tāpat tīklā iesaistītie sociālie partneri varēs aktīvi piedalīties sociālās politikas izstrādes procesā un sabiedrības interešu aizstāvībā.

Lai veicinātu tīkla izveidi, LM pārstāvji tikās ar Eiropas Pretnabadzības tīkla un Latvijas NVO pārstāvjiem, kas darbojas nabadzības jautājumu risināšanā. Diskusijas laikā puses vienojās par tīkla izveides nepieciešamību Latvijā. Tāpat tika uzklausīta tīkla pārstāvju padome un pieredze turpmākai rīcībai. Turklāt tīkla izveidi sekmē arī 2010.gada pasludināšana par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Atbildīga par iniciatīvas īstenošanu ir biedrība “Skalbes”, kuras pārstāve Elīna Ālere-Fogele jau līdz šim ir aktīvi piedalījusies Eiropas Pretnabadzības tīkla darba grupā par sociālās iekļaušanas jautājumiem.

Minētais Eiropas Pretnabadzības tīkls ir Eiropas Savienības nevalstiska organizācija, kurā apvienoti 26 nacionālie tīkli un 24 Eiropas organizācijas. Tīkla misija ir nodrošināt un veicināt efektīvu darbību cīņā pret nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī sekmēt izpratni par šiem jautājumiem. Tāpat tīkls aizstāv to cilvēku tiesības, kas saskaras ar nabadzību un sociālo atstumtību, kā arī aktīvi lobē šo cilvēku intereses.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!