• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2009. gada 12. novembra sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2009. gada 18. novembra svinīgās sēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2009. gada 12. novembra sēdes stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2009.gada 12.novembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt šodienai apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Savukārt Ministru prezidents lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā sadaļā “Prezidija ziņojumi” likumprojektu “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Ministru prezidents lūdz arī iekļaut sadaļā “Prezidija ziņojumi” likumprojektu “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Un Ministru prezidents lūdz iekļaut šajā pašā sadaļā “Prezidija ziņojumi par saņemtajiem likumprojektiem” arī likumprojektu “Grozījumi Radio un televīzijas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Savukārt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu “Par likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) izslēgšanu no 2010.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu “Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9)”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2009.gada 19.novembrim”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību tradicionāli ar Prezidija ziņojumiem par saņemtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Izglītības likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Vai jums neliekas, ka jūs jau esat redzējuši šo likumprojektu? Jebkurā gadījumā tā 1.pantu, kas paredz likumā normu par atšķirīgas attieksmes aizliegumu, īstenojot aktīvās nodarbinātības un preventīvās bezdarba samazināšanas pasākumus... ka ir aizliegta atšķirīga attieksme pret personu dzimuma, rases vai etniskās piederības dēļ.

PCTVL frakcija tika piedāvājusi to ieviest likumā jau šā gada 3.septembrī. Toreiz “pret” bija 67 deputāti. Interesanti zināt: vai tad, ja to pašu iesniedz Ministru kabinets, balsošanas rezultāts būs citādāks?

Vadoties pēc anotācijas, var redzēt, ka šo ideju nodiktēja no Briseles pārkāpuma lietas ierosināšanas veidā. Un proti, iekšējā likumdošanā tika ieviestas divas EK direktīvas, kuras savukārt ievieš vienādas attieksmes principu pret personām neatkarīgi no rases vai etniskās piederības.

Diemžēl, ieviešot likumā tikai normu par dažādas attieksmes aizliegumu, realitātē mēs neieviešam vienādas attieksmes principu, bet tikai imitējam tā ieviešanu. Bezdarbnieku sastāvā ir novērojams krass mazākumtautību pārstāvju daļas pārsvars, kas ir neproporcionāls viņu daļai iedzīvotāju sastāvā.

Visu bezdarbnieku vidū viņu relatīvais pārsvars pār latviešiem sastāda 30 procentus, pirmspensijas vecuma personu vidū – 95 procentus, bijušo ieslodzīto vidū – divkārt… Vai tad tā nav diskriminācija?

Jā gan, Raivis Dzintars, uzzinādams par šiem skaitļiem, no vaiga nobirdinātu kādu asaru un pat rokas sāktu skūpstīt pieredzē daudz bagātākajiem biedriem no valdošās koalīcijas.

Turklāt atšķirīga attieksme personas etniskās piederības dēļ ne tikai ir bieži sastopama, bet ir kļuvusi par aktīvo nodarbinātības un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu būtību. Jo latviešiem šie pasākumi tiek veikti viņu dzimtajā valodā, bet nacionālajām minoritātēm – tām maz saprotamā oficiālajā valodā. Ja var spriest pēc to dažādas pakāpes valsts valodas prasmes apliecību skaita, kas ir izsniegtas bezdarbniekiem nelatviešiem, tad minētie pasākumi… ir bezjēdzīgi 54 procentiem no tiem. No šiem pasākumiem ir izslēgti 59 procenti invalīdu nelatviešu un 62 procenti darbu ilgstoši meklējošie. Bet bijušo ieslodzīto vidū to vispār ir 83 procenti! Ja viņi tikai vienreiz apmeklēs šādus kursus, viņi uzreiz atgriezīsies pie savas ierastās nodarbes – seifu uzlaušanas un laupīšanas ielās.

Turklāt paši pasākumi tiek īstenoti pārsvarā par ES līdzekļiem un neviens no naudas ziedotājiem nebija pieprasījis, lai Latvija apmācītu bezdarbniekus tādā veidā, lai apmācība nebūtu saprotama pēc iespējas lielākam kursu apmeklētāju kontingentam. Tas ir tīri latviskais know-how. Piemēram, Londonā, kur sociālajā dienestā strādā mans draugs, kas cēlies no Latvijas, izmanto kontaktiem ar klientiem divus desmitus valodu. Mūsu valstī, kas nav bagāta, pietiktu līdzās ar latviešu izmantot vēl arī krievu valodu, un tūlīt pat atkristu 99 procenti no mākslīgi radītās problēmas.

Tādēļ es piedāvāju balsot “par” likumprojekta nodošanu komisijām ar cerību jau līdz otrajam lasījumam sakārtot to, visu saskaņojot ar veselo saprātu.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Deputāts Buzajevs aicina… runāja “par” likumprojekta nodošanu komisijām. “Pret” likumprojekta nodošanu komisijām neviens nav pieteicies runāt.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka šis likumprojekts tiek nodots Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija? Deputāti neiebilst. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Fizisko personu – saimnieciskās darbības veicēju – diskriminācijas aizlieguma likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu valsts autoceļa A12 (maršruts E22) Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) posma Ludza–Terehova rekonstrukcijas vajadzībām” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi Meliorācijas likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: “Balsot!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegtā likumprojekta “Grozījumi Meliorācijas likumā” nodošanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 5, atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Radio un televīzijas likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas – “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts “Par Jolantas Uminskas atbrīvošanu no Rīgas rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija piedāvā lēmuma projektu “Par Jolantas Uminskas atbrīvošanu no Rīgas rajona tiesas tiesneša amata”. Juridiskā komisija izskatīja šo lēmuma projektu savā sēdē un, aizklāti balsojot, atbalstīja.

Lūdzu arī Saeimu atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Jolantas Uminskas atbrīvošanu no Rīgas rajona tiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Kārļa Valdemiera atbrīvošanu no Latgales apgabaltiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija piedāvā apstiprināt lēmuma projektu “Par Kārļa Valdemiera atbrīvošanu no Latgales apgabaltiesas tiesneša amata”. Juridiskā komisija ir šo lēmuma projektu izskatījusi savā sēdē un, aizklāti balsojot, atbalstījusi.

Lūdzu arī Saeimu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Kārļa Valdemiera atbrīvošanu no Latgales apgabaltiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 4, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Pirms mēs sākam izskatīt nākamo sadaļu “Likumprojektu izskatīšana”, mums ir jālemj par vēl vienu iespējamu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Meliorācijas likumā” iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: “Nav!”) Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Un tagad, godātie kolēģi, sākam izskatīt sadaļu “Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts “Latvijas Republikas valsts robežas likums”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Likumprojekta “Latvijas Republikas valsts robežas likums” trešajam lasījumam saņemti septiņpadsmit priekšlikumi.

1. – iekšlietu ministres Mūrnieces kundzes priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

2. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

3. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

4. – iekšlietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

7. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

8. – komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

9. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

11. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

12. – komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

14. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

15. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

16. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi izskatīti.

Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Latvijas Republikas valsts robežas likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – nav. Likumprojekts trešajā lasījumā pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.5122.

Komisija ļoti rūpīgi izvērtēja saņemtos priekšlikumus, papildus konsultējās par līdzīgām sistēmām, kādas ir interešu konfliktu novēršanai citās valstīs, īpaši Amerikas Savienotajās Valstīs, un izveidoja savu redakciju.

Ir deviņi priekšlikumi.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Tas guva atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

4. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

5. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Arī tas ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Tika atbalstīts arī 6. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

O.Spurdziņš.

Tāpat arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas izstrādātais 7.priekšlikums tika atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija izstrādāja arī 8.priekšlikumu, un arī tas ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Arī 9. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts trešajā lasījumā pieņemts.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Latvijas Sodu izpildes kodeksā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Likumprojekta “Grozījums Latvijas Sodu izpildes kodeksā” otrajam lasījumam priekšlikumi netika saņemti. Komisija izskatīja likumprojektu. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Latvijas sodu izpildes kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 18, atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.novembris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu””, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labdien, godātie kolēģi! Izskatām likumprojektu ar numuru 1457/Lp9 pirmajā lasījumā.

Juridiskā komisija izskatīja šo Tieslietu ministrijā sagatavoto un valdībā akceptēto likumprojektu, konceptuāli to atbalstīja, taču ir vairākas piezīmes, kuras starp lasījumiem pēc tam vajadzētu ņemt vērā un, sagatavojot galīgo redakciju, tomēr respektēt.

Pirmā piezīme ir tāda, ka tradicionāli līdzīgus likumprojektus skatīja arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, un šo likumu paketi, kas skar aģitāciju un ar to saistītos jautājumus gan vēlēšanu, gan tautas nobalsošanas sakarā, mums tomēr vajadzētu skatīt ja ne kopīgi ar Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju, tad vismaz abām komisijām visus likumprojektus.

Otrais jautājums ir tāds, ka nav precīzi formulēti finansēšanas ierobežojumi.

Trešais jautājums. Mums izvērsās diezgan plašas debates par to, vai aģitācija internetā... vai to vispār ir iespējams ierobežot un kā to darīt.

Un vēl nākamais un pēdējais jautājums ir tāds: vai arī laikposmu pirms tautas nobalsošanas izsludināšanas tomēr nevajadzētu uzskatīt par laikposmu, kurā notiek aģitācija, jo, kā zināms, arī vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu savākšana bez aģitācijas nav iespējama. Līdz ar to šajā posmā paliek neierobežotas aģitācijas iespējas.

Tāds īsumā ir konstatējums. Taču komisija uzskata, ka konceptuāli likumprojekts ir atbalstāms, un tāpēc komisija, lai novērstu vai noregulētu šos jautājumus, ir piedāvājusi samērā ilgu priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

2010.gada 4.janvāris... tātad nākamajā gadā.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikums atbalstīts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Likumprojekts Nr.1456/Lp9. Šis likumprojekts ir cieši saistīts ar iepriekšējo un paredz atbildību gadījumos, ja šī aģitācijas kārtība tiek pārkāpta.

Aicinu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

2010.gada 4.janvāris.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš noteikts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” (Nr.1445/Lp9), kuru Juridiskā komisija ir sagatavojusi izskatīšanai otrajā lasījumā.

Pavisam šajā likumprojektā ir sagatavoti pieci priekšlikumi, kurus Juridiskā komisija ir izveidojusi sadarbībā ar Satversmes tiesu, lai uzlabotu lietu izskatīšanas procesu.

1.priekšlikums, kuru ir iesniegusi Juridiskā komisija un atbalstījusi, ir iesniegts par likuma 20.pantu. Ierosina precizēt 20.panta pirmās daļas redakciju, kas attiecas uz lietas ierosināšanu vai atteikšanos ierosināt lietu. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

V.Muižniece.

Arī 2.priekšlikumu Juridiskā komisija ir sagatavojusi par šo pašu likuma pantu, un tas ir redakcionāls precizējums. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

V.Muižniece.

3.priekšlikums, ko Juridiskā komisija ir sagatavojusi, ir par jau minētā 20.panta jaunu daļu. Ierosina pantu papildināt ar 7.1 daļu, un komisija lūdz to atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

V.Muižniece.

Arī 4.priekšlikums attiecas uz minēto 20.pantu. Ir piedāvāts precizēt 20.panta astotās daļas redakciju. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

V.Muižniece.

Un pēdējais no visiem priekšlikumiem ir saistīts ar 23.pantu. Ir ierosināts to papildināt ar jaunu daļu – 21 daļu. Šis pants, 23.pants, regulē pārstāvību Satversmes tiesā. Lūdzu šo priekšlikumu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

V.Muižniece.

Paldies.

Līdz ar to ir izskatīti visi priekšlikumi, un es lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Satversmes tiesas likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Muižniece.

Juridiskā komisija gaidīs priekšlikumus līdz 20.novembrim.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav.

Paldies.

V.Muižniece.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokuments Nr.5128 – “Grozījumi Kriminālprocesa likumā”. Juridiskā komisija ir uzskatījusi par iespējamu un lietderīgu tur apvienot divus likumprojektus, un līdz ar to ir septiņi priekšlikumi, kas ir izskatīti komisijā.

1. – deputāta Kārļa Leiškalna priekšlikums. Komisija to neatbalstīja, jo faktiski šāds regulējums likumā jau ir.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

2. – deputāta Kārļa Leiškalna priekšlikums. Komisija, uzklausījusi ekspertu viedokļus, to neatbalstīja.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

3.priekšlikums ir no likumprojekta “Grozījumi Krimināllikumā” (ar reģistrācijas numuru 1476/Lp9), kas ir iekļauts šajā likumprojektā. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

4.priekšlikums arī ir no apvienotā… iekļauts no likumprojekta “Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (ar reģistrācijas numuru 1476/Lp9). Un arī tas ir atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti atbalsta.

I.Valers.

Arī 5.priekšlikums ir no iekļautā likumprojekta un atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

6.priekšlikums ir no Saeimas Juridiskā biroja, un komisijā arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

Un arī 7.priekšlikums ir no Saeimas Juridiskā biroja un komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Kriminālprocesa likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Valers.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 30.novembris.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Tūrisma likumā”, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Anna Seile.

A.Seile (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie deputāti! Izskatīsim dokumentu Nr.5130.

Atbildīgā komisija ir saņēmusi tikai vienu priekšlikumu, kuru ierosinājis ekonomikas ministrs Artis Kampars. Tas ir par Tūrisma fonda izslēgšanu no likumprojekta teksta. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Kāpēc?”) Praktiski Tūrisma fonds nedarbojas, naudas fondā nav, un arī profesionālās asociācijas atbalsta šīs likuma normas izslēgšanu… Lūdzu, Bērziņa kungs, nebļaustieties, es runāju no tribīnes!

Tātad šis likumprojekts paredz izslēgt no likuma Tūrisma fonda jēdzienu. Asociācijas to atbalsta.

Lūdzu atbalstīt komisijas lēmumu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

A.Seile.

Deputāti neiebilst, jā. Paldies. Visi priekšlikumi izskatīti.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Tūrisma likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Seile.

Komisija iesaka par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 23.novembri.

Sēdes vadītāja.

Paldies. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš atbalstīts.

A.Seile.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Godātie kolēģi! Izskatāmā dokumenta numurs 4976.

Šā gada 3.decembrī stāsies spēkā Eiropas Parlamenta un Padomes 2007.gada 23.oktobra regula par dzelzceļa pasažieru tiesībām un pienākumiem. Jāsaka, ka tehniski šī regula pilnībā Latvijai nav piemērojama, un šī regula arī paredz, ka nacionālajā likumdošanā var noteikt pārejas periodu piecu gadu garumā, izņemot dažus pantus, kuriem jāstājas spēkā 3.decembrī. Un šie panti ir 9., 11., 12., 19., 20.panta 1.punkts un 26.pants.

Cienījamie kolēģi! Ministru kabinets ir iesniedzis, un Satiksmes ministrija ir sagatavojusi grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā. Komisija šo likumprojektu ir rūpīgi izskatījusi un, konsultējoties ar Juridisko biroju, ir secinājusi, ka šādiem grozījumiem būtu jābūt Dzelzceļa pārvadājumu likumā, nevis Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā.

Tāpēc komisijas vārdā lūdzu noraidīt Ministru kabineta iesniegto likumprojektu.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 12, pret – 71, atturas – 2. Likumprojekts pirmajā lasījumā nav atbalstīts.

Nākamais ir Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijas izstrādātais alternatīvais likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Cienījamā sēdes vadītāja! Godātie kolēģi! Jūsu priekšā ir dokuments Nr.5131 – komisijas izstrādātais alternatīvais likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā”. Šeit ietvertas visas tās normas, par kurām es runāju iepriekš.

Komisija tās rūpīgi ir izskatījusi un iestrādājusi, un es komisijas vārdā lūdzu šim likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Tātad vispirms mums ir jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādātā likumprojekta “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

V.Aizbalts.

Cienījamie kolēģi! Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā.

V.Aizbalts.

Godātie kolēģi! Tā kā šai regulai jā­stājas spēkā šā gada 3.decembrī, komisija ļoti rūpīgi ir izstrādājusi šo likumprojektu kopā ar Satiksmes ministriju un Juridisko biroju, un es lūdzu šodien šo likumprojektu pieņemt arī otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Dzelzceļa pārvadājumu likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā, galīgajā, lasījumā pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Jūsu uzmanībai likumprojekts “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””, otrais lasījums.

Atbildīgā komisija saņēmusi 26 priekšlikumus.

1.priekšlikums – vides ministra Raimonda Vējoņa ierosinātie precizējumi terminoloģijā. Komisijā guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

2.priekšlikums. Arī tas ir vides ministra Vējoņa, arī tas ir precizējums terminoloģijā. Tas komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

3. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Arī tie ir precizējumi likuma tekstā lietotajos terminos. Ir komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

4. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Arī tas atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

5. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kurā precizēti gaisakuģu operatora pienākumi. Arī tas komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

6. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par informācijas apmaiņu. Arī tas atbalstīts. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Aizdomīgi!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

7.priekšlikums, kas ir redakcionāls precizējums, ir no Juridiskā biroja. Daļēji atbalstīts un iekļauts 8.priekšlikumā, kuru sagatavojusi atbildīgā komisija. To arī lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim par 7. un 8.priekšlikumu.

I.Līdaka.

9. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par izmaiņām piesārņojošu darbību veikšanas nosacījumos. Komisijā atbalstīts. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Jauns pavērsiens!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

11. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

12. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kurā precizēti emisiju avoti. Tas, protams, ir atbalstīts. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Aizdomīgi!”)

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Redakcionāls precizējums. Tas ir, protams, atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

14. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

15. – vides ministra Vējoņa priekšlikums attiecībā uz emisijas kvotu sadali. Neskatoties uz Bērziņa kunga iebildēm, ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

16. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par emisijas kvotu piešķiršanas kārtību. Guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Tāpat arī 17. – vides ministra Vējoņa priekšlikums.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Un arī 18. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

19.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Tas ir redakcionāls precizējums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.

I.Līdaka.

20. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par informācijas publisko pieejamību. Arī tas ir atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

21. – vides ministra Vējoņa priekšlikums, kurā precizēts panta nosaukums. Ir atbalstīts atbildīgajā komisijā.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

22. – vides ministra Vējoņa priekšlikums par pārskata sagatavošanas kārtību. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Tāpat arī 23. – vides ministra Vējoņa priekšlikums.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

24. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Patiešām neticami! Bet tas ir par Civilās aviācijas aģentūras funkcijām un ir guvis komisijā atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Un 25. – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Tāpat arī pēdējais – vides ministra Raimonda Vējoņa iesniegtais 26.priekšlikums – komisijā guvis atbalstu.

Sēdes vadītāja.

Deputāti piekrīt.

I.Līdaka.

Līdz ar to aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Līdaka.

19.novembris, lai Bērziņa kungs varētu pagūt iesniegt priekšlikumus.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.novembris.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā”.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Māris Ārbergs.

M.Ārbergs (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu “Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā”.

Likumprojekts “Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” izstrādāts, lai tiktu pilnībā ieviesta Eiropas Parlamenta un Padomes 1999.gada 25.maija direktīva par dažiem patēriņa preču pārdošanas aspektiem un saistītajām garantijām.

Sakarā ar to, ka Latvija ir saņēmusi Eiropas Komisijas 2009.gada 25.jūnija formālo paziņojumu par pārkāpumu procedūras lietā, kurā norādīts, ka Latvija nav pareizi transponējusi direktīvu atsevišķus punktus un ir uzņēmusies saistības, ka līdz 2009.gada 31.decembrim šo kļūdu labos, komisija lūdz likumprojektam noteikt steidzamību.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Saskaņā ar Kārtības rulli vispirms ir jābalso par steidzamību.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

M.Ārbergs.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā.

M.Ārbergs.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 19.novembris, izskatīšana – 26.novembra sēdē.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 19.novembris, izskatīšana galīgajā lasījumā – 26.novembrī.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dobelis.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Likumprojekts Nr.1498/Lp9. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija apsprieda šo likumprojektu 10.novembra sēdē un konceptuāli atbalstīja.

Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dobelis.

Šā gada 24.novembris.

Sēdes vadītāja.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 24.novembris. Citu priekšlikumu nav.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) izslēgšanu no 2010.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) izslēgšanu no 2010.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts “Meliorācijas likums” no 2010.gada valsts budžeta likumprojektu paketes izslēgts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9)”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Meliorācijas likums” nodošanu kā atbildīgajai komisijai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Atbildīgā komisija ir mainīta. Par likumprojektu “Meliorācijas likums” atbildīgā komisija ir Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) 2.lasījumam līdz 2009.gada 19.novembrim”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Meliorācijas likums” (Nr.1539/Lp9) 2.lasījumam līdz 2009.gada 19.novembrim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 19.novembrim.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Meliorācijas likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Vispirms gribu pateikt paldies par iepriekšējiem balsojumiem, jo tas mums ļaus produktīvāk strādāt.

Šajā, komisijas piedāvātajā, likumprojektā mēs esam iekļāvuši tās normas, kuras tiešā veidā attiecas uz budžetu, un tādēļ es aicinu noteikt šim likumprojektam steidzamību, jo mēs ar to strādāsim pēc tāda paša grafika, kāds būs darbam ar budžeta paketi.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Meliorācijas likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.A.Krauklis.

Lūdzu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Meliorācijas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 6, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā.

V.A.Krauklis.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 13.novembris pulksten 12.00. Un izskatīšana otrajā lasījumā – 1.decembrī.

Sēdes vadītāja.

Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 13.novembris pulksten 12.00, izskatīšana otrajā lasījumā – 1.decembrī. Paldies.

Līdz ar to visa sēdes darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Paldies.

Kamēr tiek gatavota reģistrācijas rezultātu izdruka, mums jānoklausās paziņojumi.

Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Baltijas lietu apakškomisijas deputātus aicinu Juridiskās komisijas sēžu zālē tūlīt pēc sēdes.

Sēdes vadītāja.

Vārds deputātam Guntim Bērziņam.

G.Bērziņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienītie Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde desmit minūtes pēc divpadsmitiem Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītāja.

Vārds deputātam Artim Pabrikam.

A.Pabriks (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Deputātu grupas sadarbībai ar Melnkalni dibināšanas sapulce Baltajā zālē. Sapulcēties lūdzu tūlīt!

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti, lūdzu uz komisijas sēdi komisijas telpās tūlīt – pēc apmēram desmit minūtēm.

Sēdes vadītāja.

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram deputātam Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labdien, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Solvita Āboltiņa… Paldies, redzu! Andris Bērziņš (ZZS frakcija), Boriss Cilevičs, Ingrīda Circene, Leopolds Ozoliņš, Jānis Reirs, Viktors Ščerbatihs un Mihails Zemļinskis.

Paldies par darbu.

Sēdes vadītāja.

Paldies.

Līdz ar to šodienas sēdi pasludinu par slēgtu.


Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!