• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2009., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā

Vēl šajā numurā

24.11.2009., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā

Ceturtdien, 12.novembrī, Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas sašaurina uzņēmumu loku, kuru darbībai nepieciešama Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) atzīšana.

“Likuma izmaiņas samazina to administratīvo slogu, kas ir jāpārvar uzņēmējiem. Šie grozījumi arī nodrošinās efektīvāku budžeta līdzekļu izmantošanu, kas paredzēti pārtikas aprites uzraudzībai un kontrolei,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Likumā noteikts, ka no 2011.gada 1.janvāra atzīšana būs nepieciešama tikai tiem uzņēmumiem, kas pārtikas ražošanā izmanto dzīvnieku izcelsmes produktus. Savukārt pārējiem pārtikas uzņēmumiem pietiks ar reģistrēšanos PVD.

Tiem pārtikas ražotājiem, kuru darbībai nepieciešama PVD atzīšana, savā uzņēmumā vairs nebūs jāglabā PVD atzīšanas apliecība. Pietiks ar to, ka atzīšanas fakts fiksēts PVD sistēmā. Ja uzņēmums vēlēsies šādu apliecību saņemt, tam būs jāmaksā Ministru kabineta noteikta valsts nodeva.

Pēc likuma stāšanās spēkā pārtikas ražotājiem vairs nevajadzēs saņemt PVD atļaujas tiem transportlīdzekļiem, kurus izmanto pārtikas pārvadāšanai. Turpmāk transportlīdzekļu atbilstību higiēnas prasībām PVD izvērtēs kārtējās uzraudzības laikā, apsekojot pārtikas uzņēmuma darbību.

Izmaiņas likumā arī nosaka, ka situācijā, kad pastāvēs draudi cilvēku veselībai vai dzīvībai, valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors būs tiesīgs nekavējoties noteikt ierobežojumu vai aizliegumu pārtikas ievešanai vai izplatīšanai Latvijā. Šāda lēmuma apstrīdēšana vai pārsūdzēšana neapturēs tā izpildi.

Grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā trešajā, galīgajā, lasījumā atbalstīja 77 deputāti, neviens nebalsoja pret un neatturējās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!