• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par otra sliežu ceļa būvniecību Skrīveru–Krustpils posmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2009., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Valsts informācijas tīkla aģentūras reorganizāciju

Vēl šajā numurā

20.11.2009., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par otra sliežu ceļa būvniecību Skrīveru–Krustpils posmā

 

Ir apstiprināts finansiālais ieguldījums Kohēzijas fonda (KF) lielajā projektā, kas paredz otra sliežu ceļa būvniecību posmā Skrīveri–Krustpils (Rīgas–Krustpils iecirknis), par aktivitātes īstenotāju nosakot VAS “Latvijas Dzelzceļš”.

To paredz Eiropas Kopienu komisijas 13.novembra lēmums.

Projekta ietvaros tiks būvēts otrs sliežu ceļš iecirknī Rīga–Krustpils, kuru iznīcināja Otrajā pasaules karā. Attiecīgais dzelzceļa posms ietilpst Latvijas Austrumu–Rietumu dzelzceļa koridorā, kas ir daļa no Eiropas komunikāciju tīkla (TEN). Sliežu ceļa kopējais garums būs 52 km, un to būvēs paralēli jau esošajam.

Minētajā dzelzceļa posmā plānots palielināt jaudu, lai nodrošinātu vienmērīgu un drošu satiksmes plūsmu uz Rīgas ostu un efektīvāku tranzītu pa Latviju kopumā. Tāpat iecerēts nodrošināt ātrākus kravu un pasažieru pārvadājumus, kā arī palielināt satiksmes drošību un mazināt vides piesārņojuma riskus. Tiks būvēti jauni tilti pār Pērsi un Aivieksti, rekonstruētas dzelzceļa staciju pieturvietas, peroni un veikti citi būtiski uzlabojumi.

SM sagatavotais projekts komisijai iesniegts šā gada februārī. Tas paredz ieguldījumu no darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” prioritārajam virzienam “Eiropas nozīmes transporta tīklu attīstība un ilgstpējīga transporta veicināšana” piešķirtajiem KF līdzekļiem.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!