• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopā ar daugavpiliešiem svinot Latvijas armijas 90.gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopā ar daugavpiliešiem svinot Latvijas armijas 90.gadadienu

 

PARADE.JPG (33901 bytes)
Sestdien, 14.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers un citas valsts amatpersonas Daugavpilī piedalījās Latvijas armijas 90.gadadienas svētkos. Svinīgajā parādē Vienības laukumā (attēlā no kreisās): Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs, aizsardzības ministrs Imants Lieģis un valsts bruņotā spēka augstākais vadonis – Valsts prezidents Valdis Zatlers
Foto: Toms Kalniņš, VPK

14.novembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Daugavpilī, lai piedalītos Latvijas armijas 90 gadu jubilejas svinībās. Aizsardzības ministram Imantam Lieģim, Nacionālo bruņoto spēku komandierim ģenerālmajoram Jurim Maklakovam klātesot, Valsts prezidents pieņēma bruņoto spēku militāro parādi par godu Latvijas armijas 90.gadadienai.

V.Zatlers sveica karavīrus un daugavpiliešus Latvijas Republikas 91.dzimšanas dienā. “Latvijas neatkarība tika izcīnīta Brīvības cīņās. Tās bija cīņas gan Kurzemē, gan Rīgā, gan pie Cēsīm un, visbeidzot, Latgalē. Te arī noslēdzās Brīvības cīņas,” atzīmēja Valsts prezidents. Viņš īpaši pateicās Latgales dēliem, kas cīnījās par Latviju, kas deviņdesmito gadu sākumā atjaunoja Nacionālos bruņotos spēkus, to tradīcijas, virsnieka godu un cieņu.

Savā uzrunā Valsts prezidents arī uzsvēra Daugavpils pilsētas lomu, kas ir būvēta kā militārais cietoksnis, bijusi svarīgs tirdzniecības centrs, vienmēr ir bijusi arī daudzu tautību pilsēta. Runas beigās, pievēršoties militārās parādes norises vietai, viņš norādīja, ka “šodien mēs stāvam Vienības laukumā, blakus Vienības namam. Tas tika būvēts 1938.gadā, lai vēlreiz apliecinātu, ka Latgale, Kurzeme un Vidzeme ir vienotas Latvijai, ka visi latgalieši ir vienoti Latvijai un ka visas citas tautības, kā krievi, poļi, ebreji, ir vienoti Latvijai šeit, Daugavpilī”.

Turpinot vizīti Daugavpilī, V.Zatlers par nozīmīgu personīgu ieguldījumu Daugavpils teātra administratīvi saimnieciskajā darbībā pasniedza Atzinības krusta Goda zīmi Verai Veinbaumei, kas teātrim veltījusi gandrīz 61 savas dzīves gadu, kā arī atklāja jaunuzbūvēto pilsētas Olimpisko centru, novēlot daugavpiliešiem šinī zālē jau tuvākajā laikā sagatavot olimpisko čempionu.

Rīta pusē Valsts prezidents un kundze viesojās Vaboles pagastā, kur tikās ar iedzīvotājiem, kas galvenokārt interesējās par nodarbinātības un ar Latvijas produktu noieta tirgu saistītiem jautājumiem. Pēc tam V.Zatlers piedalījās projekta “Tradicionālo prasmju skola” nodarbībā “Kāzu saimnieču prasmes”. Tās ietvaros valsts vadītājs un dzīvesbiedre kopā ar interesentiem, kas bija atbraukuši arī no citiem Latvijas novadiem, apguva dažādu tradicionālo kāzu ēdienu, piemēram, asinsdesas, pildītas vistas un saldumu, gatavošanas prasmes saimnieču Vandas, Annas un Genovevas vadībā. Pēc dalības projektā Valsts prezidents atzina, ka saimnieces bija ne tikai atraktīvas, interesantas un prasmīgas skolotājas, bet arī lieliskas stāstu stāstītājas. Viņš piebilda, ka ar kāzu mielasta gatavošanas zināšanām ir jādalās ar visiem tiem, kam interesē latviešu nemateriālais mantojums.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!