• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2009., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības augstākā apbalvojuma – Ministru kabineta balvas – pasniegšanu

Vēl šajā numurā

17.11.2009., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

 

No šā gada decembra Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks pieņemt projektu iesniegumus šādos Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos: no 3. līdz 15.decembrim pasākuma “Sociāli ekonomiskie pasākumi” aktivitātē “Kompensācijas zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) pēc pilnīgas zvejas darbību pārtraukšanas” un no 2009.gada 10.decembra līdz 2010.gada 11.janvārim pasākumā “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos”.

Pasākuma “Sociāli ekonomiskie pasākumi” aktivitātē “Kompensācijas zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) pēc pilnīgas zvejas darbību pārtraukšanas” šī būs otrā projektu iesniegumu pieņemšanas kārta ar pieejamo publisko finansējumu 432 000 latu. Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 7.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.514 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība kompensāciju maksājumu veidā zivsaimniecības attīstības pasākumam “Sociāli ekonomiskie pasākumi””.

Pasākuma mērķis ir veicināt zvejniecības efektivitāti un konkurētspēju, piedāvājot iespēju saņemt kompensācijas tiem zvejniekiem, kuri strādājuši uz kuģiem, kas savukārt nodoti sadalīšanai (tai skaitā sagriešanai metāllūžņos) vai izmantošanai mērķiem ārpus zvejniecības.

Savukārt pasākuma “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejamais publiskais finansējums ir 3 000 000 latu. Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr.240 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos””.

Šā pasākuma mērķis ir modernizēt akvakultūras uzņēmumus un uzlabot to darbību, kā arī attīstīt tradicionālās akvakultūras metodes, un jaunu, īpaši pie­prasītu ūdensdzīvnieku sugu audzēšanu. Tāpat plānots īstenot tādas akvakultūras me­todes, kas būtiski samazina negatīvu ietekmi uz vidi. Uz atbalstu varēs pretendēt atzīti akvakultūras nozares uzņēmumi, kā arī komersanti, kuri sāk komercdarbību akvakultūras nozarē.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no LAD lēmuma par projekta apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projekta iesniegumi abos pasākumos jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses. Reģionālo lauksaimniecības pārvalžu adreses ir atrodamas mājaslapā www.lad.gov.lv.

LAD turpina pieņemt projektu iesniegumus Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumā “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” un pasākumā “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas”.

Projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” turpināsies līdz šā gada 15.decembrim. Iesniegumi sagatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra MK noteikumiem Nr.845 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte””. Pasākumā pieejamais finansējums ir 700 000 latu.

Pasākuma mērķis ir uzlabot zvejas produktu izkraušanai un uzglabāšanai nepieciešamo infrastruktūru ostās, kā arī nodrošināt kvalitatīvus ostas pakalpojumus zvejniekiem. Uz atbalstu var pretendēt biedrība, kas reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu, kurā ne mazāk kā piecu biedru komercdarbības joma galvenokārt ir zvejniecība vai ar to saistītie pakalpojumi, pašvaldība un valsts vai pašvaldības atvasināta publiska juridiskā persona.

Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Savukārt projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas” turpināsies līdz 2010. gada martam. Iesniegumu sagatavošana šim pasākumam notiek saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra MK noteikumiem Nr.846 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas””. Pasākumā pieejamā finansējuma atlikums uz šā gada 1.novembri ir 384 753 lati.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD centrālajā iestādē Rīgā, Republikas laukumā 2.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums abiem pasākumiem ir viens gads no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Sīkāka informācija par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapā www.zm.gov.lv. Projektu iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami LAD mājaslapā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!