• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu jaunu "LIFE+" projektu īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vieglāku pierādījumu iegūšanu krimināllietās

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu jaunu “LIFE+” projektu īstenošanai

Eiropas Komisija ir apstiprinājusi finansējumu 196 jauniem projektiem otrajā uzaicinājumā iesniegt priekšlikumus LIFE+ programmā (2007.–2013.gads), kas ir Eiropas vides projektu finansēšanas instruments. Projekti ir no visas Eiropas Savienības, un tajos ir ietverti pasākumi dabas aizsardzības, vides politikas un informācijas un komunikācijas jomā. Pavisam šo projektu ieguldījumu kopsumma ir 431 miljons eiro, un Eiropas Savienības ieguldījuma daļa šajā summā ir 207,5 miljoni eiro.

Vides komisārs Stavrs Dimss sacīja: “Esmu pārliecināts, ka šie projekti ir nozīmīgs ieguldījums dabas aizsardzībā un vides uzlabošanā. Turklāt tie veicinās informētību visā ES par galvenajām un aktuālākajām vides problēmām, jo īpaši klimata pārmaiņām un bioloģiskās daudzveidības samazināšanos.”

Pēc uzaicinājuma iesniegt priekšlikumus, kas noslēdzās 2008.gada novembrī, Komisija saņēma vairāk nekā 600 priekšlikumus no 27 dalībvalstu publiskā un privātā sektora struktūrām. 196 no šiem priekšlikumiem tika izvēlēti līdzfinansējumam, izmantojot programmas trīs elementus – LIFE+ daba un bioloģiskā daudzveidība, LIFE+ vides politika un pārvaldība un LIFE+ informācija un komunikācija.

• LIFE+ dabas un bioloģiskās daudzveidības projekti uzlabo apdraudēto sugu un biotopu aizsargājamības statusu. No 227 saņemtajiem priekšlikumiem Komisija finansēšanai izvēlējās 80 projektus no dabas aizsardzības struktūru, valsts iestāžu un citu iesaistīto pušu partnerībām. Šie projekti tiek organizēti 22 dalībvalstīs, to ieguldījumu kopsumma ir 199 miljoni eiro, un ES ieguldījuma daļa šajā summā ir aptuveni 107 miljoni eiro. Lielākā daļa (74) ir dabas projekti, kuri palīdz īstenot Putnu un/vai Biotopu direktīvu un “Natura 2000” tīkla izveidi. Pārējie seši ir projekti bioloģiskās daudzveidības jomā; tā ir LIFE+ projektu kategorija pilotprojektiem, ar kuru palīdzību risina plašākas bioloģiskās daudzveidības problēmas.

• LIFE+ vides politikas un pārvaldības projekti ir pilotprojekti inovatīvu politikas ideju, tehnoloģiju, metožu un instrumentu attīstīšanai. No 288 saņemtajiem priekšlikumiem Komisija finansēšanai izvēlējās 99 projektus no plaši pārstāvētajām publiskā un privātā sektora struktūrām. Izvēlētie projekti tiek organizēti 19 dalībvalstīs, to ieguldījumu kopējais apjoms ir 211 miljoni eiro, un ES ieguldījuma daļa šajā summā ir aptuveni 90 miljoni eiro. Atkritumu un dabas resursu projekti (28 projekti) saņem vislielāko ES finansējuma daļu (aptuveni 26 miljonus eiro). Klimata pārmaiņas ir otra lielākā prioritārā joma, kurā ir 24 projekti (aptuveni 25 miljoni eiro), tai seko ūdens joma (17 projekti). Pārējie 30 projekti skar dažādus tematus, tostarp gaisu, ķīmiskās vielas, vidi un veselību, mežus, inovācijas, troksni, augsni, stratēģiskas pieejas un pilsētvidi.

• LIFE+ informācijas un komunikācijas projektu mērķis ir izplatīt informāciju un pievērst lielāku uzmanību ar vidi saistītajiem jautājumiem, organizēt apmācības un veicināt informētību par meža ugunsgrēku novēršanu. No 98 saņemtajiem priekšlikumiem Komisija finansēšanai izvēlējās 17 projektus no dažādām publiskā un privātā sektora dabas un/vai vides organizācijām. Projekti tiek organizēti 12 dalībvalstīs, to ieguldījumu kopējais apjoms ir 21 miljons eiro, un ES ieguldījuma daļa šajā summā ir aptuveni 10 miljoni eiro.

LIFE+ ir Eiropas finanšu instruments videi ar kopējo budžetu divi miljardi simt četrdesmit trīs miljoni eiro laikā no 2007.gada līdz 2013.gadam. Šajā laikā Komisija ik gadu publicēs vienu uzaicinājumu iesniegt LIFE+ projektu priekšlikumus.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!