• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas izaugsmes atsākšanos ES un Latvijā

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos

11.–12.novembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar Latvijas uzņēmēju delegāciju oficiālā vizītē apmeklēja Apvienotos Arābu Emirātus. Tikšanos laikā ar valdības, Apvienoto Arābu Emirātu Tirdzniecības un rūpniecības kameras un atsevišķu uzņēmumu pārstāvjiem gan Abū Dabī, gan Dubaijā galvenā uzmanība tika pievērsta ekonomiskajai sadarbībai, paužot politisku atbalstu privātā sektora tālākiem savstarpējiem kontaktiem.

Vizītes ietvaros norisinājās darba pusdienas ar Emirātu ārlietu ministru šeihu Abdullāhu Bin Zājidu Alnahjānu, kurš šā gada maijā bija ieradies vizītē Latvijā, attiecīgi izsakot uzaicinājumu Latvijas ārlietu ministram ierasties atbildes vizītē. Ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par divpusējas sadarbības iespējām, kā arī vienojās par ekspertu konsultācijām saistībā ar Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu līgumtiesiskās bāzes veidošanu, kas veicinātu uzņēmējdarbības attīstību. M.Riekstiņš apsveica Emirātu ārlietu ministru sakarā ar Starptautiskās atjaunojamo energoresursu aģentūras (IRENA) galvenās pārvaldes izvietošanu Masdaras pilsētā. Tikšanās laikā ārlietu ministri apsprieda starptautiskās politikas aktualitātes, tostarp Irānas jautājumu un situāciju reģionā. Vienlaikus tika pārrunātas arī ES aktualitātes un institucionālās izmaiņas pēc Lisabonas līguma spēkā stāšanās.

Tikšanās laikā ar Abū Dabī Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes pārstāvjiem Latvijas uzņēmēji iepazīstināja ar savām pārstāvētajām nozarēm un interesējošām sadarbības jomām ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem: transports, loģistika, IT pakalpojumi, enerģētika un vides inženierrisinājumi. Abas puses bija vienisprātis, ka “airBaltic” tiešie avioreisi starp Rīgu un Dubaiju ir būtisks pamats uzņēmēju sadarbības attīstībai.

Dubaijā norisinājās ārlietu ministra M.Riekstiņa un uzņēmēju tikšanās ar Dubaijas ostas pārvaldes (Dubai World) vadību, kuras ietvaros tika pārrunātas sadarbības iespējas ar Rīgas ostu konteineru pārvadājumu un tranzītpakalpojumu jomā. Vizītes laikā notika arī delegācijas tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu Ārējās tirdzniecības ministrijas pārstāvjiem.

Uzņēmēju delegāciju vizītē pārstāvēja “airBaltic” viceprezidents G.Pomerancevs, Rīgas Brīvostas pārvaldes valdes loceklis V.Silenieks, SIA “ITERA Latvija” prezidents J.Savickis, “SWH Sets” vadītājs A.Lokamnis, LTRK pārstāve un SIA “VentEko” vadītāja A.Bazovska.

Latvija ir nozīmējusi vēstnieku Apvienotajos Arābu Emirātos Māri Selgu ar rezidences vietu Kairā, Ēģiptes Arābu Republikā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!