• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 10. novembra noteikumi Nr. 1309 "Higiēnas prasības augu izcelsmes produktu primārai ražošanai un tiešai piegādei galapatērētājam nelielā apjomā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200580-higienas-prasibas-augu-izcelsmes-produktu-primarai-razosanai-un-tiesai-piegadei-galapateretajam-neliela-apjoma

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1310

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 13.janvāra noteikumos Nr.33 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai pasākumam "Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" un pasākumam "Lauku ekonomikas dažādošana...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1309

Pieņemts: 10.11.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1309

Rīgā 2009.gada 10.novembrī (prot. Nr.79 29.§)
Higiēnas prasības augu izcelsmes produktu primārai ražošanai un tiešai piegādei galapatērētājam nelielā apjomā
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8.panta desmito daļu
1. Noteikumi nosaka higiēnas prasības kultivēto augu izcelsmes produktu ražotājam un savvaļas ogu, augļu, riekstu, sēņu un augu vācējam (turpmāk – produktu ražotājs), kas nelielos apjomos nodarbojas ar produktu primāro ražošanu un tiešo piegādi galapatērētājam, tai skaitā mazumtirdzniecībai.
2. Produktu ražotājs nodrošina, lai netiktu pārsniegts šo noteikumu pielikumā minēto kultivēto augu izcelsmes produktu un savvaļas ogu, augļu, riekstu, sēņu un augu (turpmāk – produkti) daudzums sezonā.
3. Produktu ražotājs nodrošina iegūto produktu daudzuma uzskaiti sezonā, kā arī pēc pieprasījuma sniedz informāciju produktu saņēmējam un Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonai par produktu ražotāju, produktu ieguves vietu, laiku un daudzumu.
4. Pieņemot produktus izplatīšanai mazumtirdzniecībā, pārtikas uzņē­mums reģistrē:

4.1. juridiskai personai – produktu ražotāja nosaukumu un reģistrācijas numuru;

4.2. fiziskai personai – vārdu, uzvārdu un personas kodu.
5. Šo noteikumu prasību ievērošanu produktu izplatīšanas vietās kontrolē Pārtikas un veterinārais dienests.
6. Kultivēto augu izcelsmes produktu ražotājs:

6.1. iekārtas, konteinerus un kastes uztur tīras un, ja nepieciešams, tīra un dezinficē tās;

6.2. nodrošina kultivēto augu izcelsmes produktu tīrību novākšanas, glabāšanas un pārvadāšanas laikā;

6.3. nepieļauj dzīvnieku un kaitēkļu radīto piesārņojumu kultivēto augu izcelsmes produktos to novākšanas, glabāšanas un pārvadāšanas laikā;

6.4. atkritumus un bīstamās vielas uzglabā un ar tām rīkojas tā, lai nepieļautu kultivēto augu izcelsmes produktu piesārņojumu.
7. Savvaļas ogas, augļus, riekstus, sēnes un augus vāc tīrā iepakojumā un pasargā no visu veidu piesārņojuma visos ievākšanas, uzglabāšanas un transportēšanas posmos.
8. Savvaļas ogas, augļus, riekstus, sēnes un augus aizliegts vākt teritorijās, kas atrodas tiešā piesārņojuma avotu tuvumā (aizsargjoslās gar ielām, autoceļiem, dzelzceļiem, visu veidu sanitārajās aizsargjoslās, mežos pilsētu administratīvajā teritorijā) un var radīt pārtikas piesārņojuma risku.
9. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 13.jūnija noteikumus Nr.470 “Higiēnas prasības augu izcelsmes produktu primārai ražošanai un tiešai piegādei galapatērētājam nelielā apjomā” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 94.nr.).
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 10.novembra noteikumiem Nr.1309
Augu izcelsmes produktu daudzums sezonā

Nr.p.k.

Primārais produkts

Daudzums (kg)

1.

Lapu dārzeņi

500

2.

Sakņu dārzeņi

3000

3.

Kartupeļi

5000

4.

Augļi

3000

5.

Pākšaugi

1000

6.

Ogas

2000

7.

Kultivētas sēnes

300

8.

Garšaugi

1000

9.

Galviņkāposti

5000

10.

Ziedkāposti

800

11.

Brokoļi

200

12.

Ķirbji

1000

13.

Kabači

300

14.

Gurķi

300

15.

Sīpoli

500

16.

Ķiploki

100

17.

Tomāti

200

18.

Savvaļas ogas, tai skaitā kaltētas

600

19.

Savvaļas rieksti un augļi, tai skaitā kaltēti

600

20.

Savvaļas sēnes, tai skaitā kaltētas

600

21.

Savvaļas augi, tai skaitā kaltēti

300

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!