• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā, Berlīnē, un piedaloties Berlīnes mūra krišanas 20.gadadienas pasākumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2009., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.11.2009., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Vācijā, Berlīnē

VACIJA11.JPG (14024 bytes)
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 8. līdz 10.novembrim uzturējās darba vizītē Vācijā, Berlīnē. Uzsākot vizīti, 8.novembrī Valdis Zatlers tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni (skat. “LV” Nr.178, 10.11.2009.). Turpinot vizīti, 9.novembrī Latvijas Valsts prezidents kopā ar citu valstu un valdību vadītājiem piedalījās Berlīnes mūra krišanas 20.gadadienas pasākumos, bet vizītes nobeigumā vakar, 10.novembrī, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Vācijas federālo prezidentu Horstu Kēleru.

10.novembrī, uzturoties darba vizītē Berlīnē, Valsts prezidentam Valdim Zatleram bija tikšanās ar Vācijas federālo prezidentu Horstu Kēleru.

Pārrunājot iepriekšējā dienā notikušos svinīgos pasākumus Berlīnē, abu valstu vadītāji bija vienisprātis, ka Berlīnes mūra krišanai bija ļoti būtiska loma ne tikai Vācijas apvienošanā, bet arī Austrumeiropas un Baltijas valstu neatkarības atgūšanā. Valsts prezidents augstu novērtēja sarīkotos svinīgos pasākumus par godu Berlīnes mūra krišanas 20.gadadienai, atzīmējot, ka tie ir ļoti būtiski tieši jaunajai paaudzei, kas jau uzaugusi apvienotā Vācijā un brīvā Austrumeiropā, jo šādi pasākumi veido viņu unikālo vēstures pieredzi.

Pievēršoties ekonomikas jomas aktualitātēm, V.Zatlers ar Vācijas prezidentu pārrunāja ekonomisko attīstību Eiropā, īpašu uzmanību pievēršot Latvijai. V.Zatlers informēja H.Kēleru par veiktajām aktivitātēm un reformu ieviešanas gaitu Latvijas ekonomiskās lejupslīdes pārvarēšanai. Valsts prezidentam bija interesanti uzklausīt Vācijas prezidenta viedokli par ekonomikas jautājumiem, ņemot vērā, ka laikā no 2000. līdz 2004.gadam viņš bija Starptautiskā Valūtas fonda vadītājs.

Sarunas laikā Valsts prezidents arī uzsvēra, ka Latvijas divpusējās attiecības ar Vāciju ir labākas nekā jebkad agrāk. Viņš piebilda, ka Latvija saredz labas perspektīvas ekonomiskās sadarbības attīstīšanā, kas abu valstu attiecības veidotu vēl ciešākas. Valsts prezidents aicināja Vācijas uzņēmējus aktīvi dibināt gan uz eksportu vērstus kopuzņēmumus, gan iesaistīties finanšu sektorā, transporta un loģistikas nozarēs.

Latvijas un Vācijas prezidenti pārrunāja arī Eiropas Savienības attīstību pēc Lisabonas līguma parakstīšanas. V.Zatlers uzsvēra, ka ļoti liela loma Eiropas Savienības nākotnē būs jaunajiem amatiem, ko ievieš Eiropas Savienības konstitūcija, – ES prezidents un Augstais pārstāvis kopējās ārpolitikas un drošības politikas jautājumos. Latvijas amatpersonas vienmēr ir uzsvērušas, ka Latvijas interesēs ir stipra Eiropa, un Lisabonas līgumam ir iespēja stiprināt un vienot Eiropas Savienību.

01.JPG (21799 bytes) 02.JPG (25027 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēla centrā) 9.novembra vakarā Vācijas Federatīvās Republikas galvaspilsētā Berlīnē pie Brandenburgas vārtiem kopā ar citu valstu un valdību vadītājiem un pārējiem viesiem
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Tikšanās nobeigumā Vācijas federālais prezidents pieņēma Valsts prezidenta uzaicinājumu viesoties Latvijā.

V.Zatlers uzturējās darba vizītē Berlīnē, lai kopā ar citu valstu vadītājiem piedalītos Berlīnes mūra krišanas 20.gadskārtas svinīgajos pasākumus. Svētdien, 8.novembrī, Valsts prezidentam bija tikšanās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni. Savukārt 9.novembrī V.Zatlers piedalījās svinīgajos pasākumos pie Brandenburgas vārtiem, Vācijas federālā prezidenta Horsta Kēlera rīkotajā pieņemšanā un Vācijas kancleres Angeles Merkeles rīkotajās svinīgajās vakariņās valstu un valdību vadītājiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!