• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par karavīru un policistu iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2009., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Radio 2" darbības nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

10.11.2009., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par karavīru un policistu iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nepiekrīt, ka vienotajā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības sistēmā plānots iekļaut arī karavīrus, policistus un citu institūciju darbiniekus ar speciālajām dienesta pakāpēm. Trešdien, 4.novembrī, izskatot likumprojektus, kas saistīti ar 2010.gada valsts budžetu, komisijas deputāti vienojās otrajam lasījumam rosināt šīs profesijas tomēr neiekļaut vienotajā atlīdzības sistēmā.

Deputāti asi kritizēja valdības piedāvājumu vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut arī Nacionālo bruņoto spēku, iekšlietu sistēmas un Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekus, kuru atalgojumu šobrīd regulē šo darbinieku dienesta gaitas likums. Piekrītot vienotas valsts un pašvaldību institūciju sistēmas izveides nepieciešamībai, deputāti tomēr akcentēja karavīru, policistu un ugunsdzēsēju dienesta specifiku, kas nepieļauj to iekļaušanu šajā sistēmā.

“Rodas iespaids, ka ar šiem grozījumiem tiek veikta vai nu neapzināta, vai pat apzināta valsts drošības sistēmas pamatu graušana,” teica komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. “Ar to mēs nākotnē varam zaudēt armijas un policijas personālsastāvu. Šie cilvēki ir dienestā ar nenormētu darba laiku, un līdz ar to arī atalgojuma veidošanas principi nekad nedrīkst tikt pielīdzināti citu valsts institūciju pārstāvjiem, kuri strādā normētu astoņu stundu darba dienu,” uzsvēra J.Dalbiņš.

Deputāts Dzintars Jaundžeikars pieļāva, ka šajā gadījumā uz budžeta rēķina var tikt sagrauta Latvijas bruņoto spēku un policijas struktūra. “Vai tā ir apzināta Latvijas drošības sistēmas graušana?” vaicāja deputāts.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Dobelis, kritizējot karavīru, policistu un ugunsdzēsēju iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā, norādīja, ka šī iniciatīva sagatavota pārāk lielā steigā un nekvalitatīvi. “Tā ir vienkārši haltūra un principā labas lietas sagraušana,” teica J.Dobelis.

Savukārt deputāts Kārlis Šadurskis, lai gan norādīja uz nepieciešamību sakārtot valsts un pašvaldības institūciju darbinieku atlīdzības sistēmu, tomēr uzsvēra, ka lēmums iekļaut tajā arī karavīrus, policistus, ugunsdzēsējus un cietumsargus bijis kļūdains. “Šī atlīdzību sistēmas reforma nu pieņēmusi pavisam kroplīgas formas, jo šo dienestu darbiniekiem, ņemot vērā to darba specifiku, jābūt pilnīgi citām sociālajām garantijām,” pauda deputāts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!