• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pasaules bankas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2009., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2010.gada valsts budžeta projekta izskatīšanu

Vēl šajā numurā

05.11.2009., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pasaules bankas pārstāvjiem

 

4.novembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Pasaules bankas (PB) izpilddirektoriem, lai pārrunātu sadarbību ar PB un tās aizdevumu finanšu un sociālā sektora reformu veikšanai.

Ministru prezidents uzsvēra Pasaules bankas aizdevuma nozīmīgumu ekonomiskās krīzes pārvarēšanai Latvijā. Līgums par 200 miljonu eiro aizdevumu finanšu sektora reformu īstenošanai ir parakstīts un ir vērsts uz finanšu sistēmas izturības stiprināšanu attiecībā uz iespējamām nākotnes krīzes situācijām.

Ministru prezidents Pasaules bankas pārstāvjus informēja, ka otrs aizdevums 200 miljonu eiro apmērā ir vērsts uz sociālā drošības atbalsta nodrošināšanu. Valdība ir izstrādājusi Sociālās drošības tīkla stratēģiju, kas paredz Latvijai nozīmīgus atbalsta pasākumus labklājības, veselības aprūpes un izglītības sektoros. Sociālās drošības jomā tiks nodrošināts garantētais minimālā ienākuma pabalsts, dzīvokļa pabalsts trūcīgām personām un tiks paredzēti līdzekļi zaudējumu kompensācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem maksas atvieglojumiem. Izglītības jomā tiks nodrošināta pirmskolas izglītība bērniem 5 un 6 gadu vecumā, kā arī skolēnu pārvadājumi uz skolām teritorijās, kur skolas ir slēgtas izglītības reformu rezultātā. Veselības aprūpes jomā ir plānota kompensācijas mehānisma izveide trūcīgām personām pacientu iemaksas segšanai, zāļu izmaksu kompensēšanai, mājas aprūpes nodrošināšanai trūcīgiem pacientiem ar smagām slimībām un citi pasākumi.

Tikšanās laikā Ministru prezidents un PB pārstāvji runāja arī par Latvijas tautsaimniecības izaugsmes atjaunošanas pasākumiem, bezdarba samazināšanas pasākumiem un prognozi, kā arī tuvojošos parlamenta vēlēšanu ietekmi uz strukturālo reformu veikšanu un ekonomikas stabilizāciju.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!