• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2009., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Eiropas Savienības struktūrfondu apguvi

Vēl šajā numurā

05.11.2009., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Baltkrievijā

 

BALTKRIEVIJA2.JPG (13379 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš otrdien, 3.novembrī, darba vizītes laikā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā tiekoties ar Baltkrievijas ārlietu ministru Sergeju Martinovu
Foto: Natālija Abložeja, BelTa

3.novembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš darba vizītes ietvaros Baltkrievijā

 

tikās ar valsts augstākajām amatpersonām – prezidentu Aleksandru Lukašenko, premjerministru Sergeju Sidorski un ārlietu ministru Sergeju Martinovu – un pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, atzīmējot ekonomiskās sadarbības potenciālu, kā arī ES un Baltkrievijas attiecību aktualitātes un perspektīvu.

M.Riekstiņa vizīte ir pirmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Minskā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Abi ārlietu ministri iepriekš tikušies šā gada 22.aprīlī, kad notika Baltkrievijas ārlietu ministra S.Martinova darba vizīte Latvijā. Tādējādi Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministri pārrunāja progresu attiecībā uz jautājumiem, par kuriem iepriekš Rīgā tika panākta vienošanās, tostarp līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanu. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš apliecināja, ka Latvijas puse ir gatava strādāt, lai 2010.gada pirmajā pusē varētu parakstīt Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par vienkāršotu kārtību, kādā pierobežas teritoriju iedzīvotāji šķērso Latvijas un Baltkrievijas robežu. Tāpat M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas gatavību uzsākt sarunas ar Baltkrievijas kolēģiem par iespēju noslēgt vienošanos, kas padziļinātu sadarbību augstākās izglītības jomā un dotu iespēju plašākai praktiskai sadarbībai augstskolu starpā.

Tikšanās laikā ar Baltkrievijas premjerministru Sergeju Sidorski ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nodeva mutisku Latvijas Ministru prezidenta uzaicinājumu Baltkrievijas kolēģim ierasties vizītē Latvijā, lai pārrunātu aktuālos divpusējo ekonomisko attiecību jautājumus. Abas puses ar gandarījumu atzīmēja šī gada 14.oktobrī notikušo Latvijas un Baltkrievijas Starpvaldību komisijas sēdi. Papildus tam Latvijas un Baltkrievijas amatpersonas atzīmēja arī priekšlikumu 2010.gadā Latvijā rīkot investīciju forumu reģionālā līmenī, tādējādi paplašinot ikgadējā Latvijas un Baltkrievijas investīciju foruma formātu, uzaicinot piedalīties arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu uzņēmējus.

Sarunās ar Baltkrievijas amatpersonām būtiska uzmanība tika pievērsta arī Eiropas Savienības un Baltkrievijas attiecībām, īpaši ņemot vērā, ka šā gada 16.–17.novembrī ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību sanāksmes ietvaros Briselē plānota diskusija par Baltkrieviju. Latvijas un Baltkrievijas amatpersonas pārrunāja arī Austrumu partnerības iniciatīvu un tās ietvaros iespējamo praktisko sadarbību konkrētos projektos.

Darba vizītes laikā M.Riekstiņš Baltkrievijas Valsts universitātē uzstājās ar lekciju “Austrumu partnerība – svarīgs instruments Eiropas Savienības un Baltkrievijas attiecību veidošanā” un tikās ar šīs universitātes starptautisko attiecību un biznesa studiju programmas studentiem. Tikšanās laikā ar universitātes prorektoru un studentiem M.Riekstiņš kā perspektīvu atzīmēja Rīgas Biznesa augstskolas un Baltkrievijas Valsts universitātes sadarbību ar mērķi kopīgi izveidot Minskā jaunu Biznesa skolu un maģistra līmeņa biznesa administrēšanas mācību programmu.

Vizītes laikā M.Riekstiņš tikās arī ar nevalstiskās organizācijas “Baltkrievijas Helsinku Komiteja” pārstāvjiem, ar kuriem pārrunāja demokratizācijas procesa attīstību valstī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!