• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 5. novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2009., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2009. gada 29. oktobrī

Vēl šajā numurā

05.11.2009., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2009. gada 5. novembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegtas atbildes 2009.gada 5.novembrī pulksten 17.00:

 

1. Deputātu A.Golubova, A.Rubika, S.Fjodorova, N.Kabanova, V.Agešina, V.Orlova, M.Zemļinska, A.Holostova, I.Klementjeva un A.Vidavska jautājums tieslietu ministram Marekam Segliņam (jautājumu reģistra Nr.179/J9)

 

“Par valsts valodas zināšanu prasmi”.

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Rīgā 2009.gada 2.novembrī Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Pielikums

Par valsts valodas zināšanu prasmi

 

Saskaņā ar Republikas domes un novada domes vēlēšanu likumu personai, kas kandidē domes vēlēšanās, ir jāiesniedz pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi. Pēc ievēlēšanas republikas domē vai novada domē deputātam atbilstoši Valsts valodas likuma 6.panta pirmajai daļai jāprot un jālieto valoda tādā apjomā, kāds nepieciešams viņa profesionālo un amata pienākumu veikšanai.

Ministru kabineta 2009.gada 7.jūlija noteikumi Nr.733 “Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību profesionālo un amata pienākumu veikšanai, pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai un Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai un valsts nodevu par valsts valodas prasmes pārbaudi” paredz, ka C līmeņa 1.pakāpe nepieciešama pilsētas un novada domes deputātiem. Vienlaicīgi minēto Ministru kabineta noteikumu 20.punkts paredz, ka no 1992.gada 1.janvāra līdz 2001.gada 31.janvārim izsniegtās valsts valodas prasmes apliecības neatkarīgi no tajās paredzētā valsts valodas prasmes līmeņa ir derīgas amata un profesionālo pienākumu veikšanai.

Pamatojoties uz minēto, lūdzu sniegt argumentētu viedokli par šādiem jautājumiem:

1. Vai Tieslietu ministrija, kura atbilstoši Ministru kabineta kārtības rullim sniedz atzinumu par visiem Ministru kabineta noteikumu projektiem, nesaskata pretrunu starp minēto Ministru kabineta noteikumu 20.punktu un šo noteikumu 1.pielikumā paredzētajām prasībām pilsētas un novada domes deputātiem, kuriem valsts valodas prasmes apliecība ir izsniegta no 1992.gada 1.janvāra līdz 2001.gada 31.janvārim un kuras līmenis nav šajos noteikumos atbilstoši pielīdzināts?

2. Pēc kādiem kritērijiem Valsts valodas centra inspektori vērtē deputātu valsts valodas zināšanu prasmi? Vai tā tiek vērtēta atbilstoši C līmeņa 1.pakāpei vai citiem kritērijiem?

3. Vai ir kādi ārējie vai iekšējie normatīvie akti attiecībā uz metodiku, kāda tiek piemērota valsts valodas zināšanu pārbaudei saistībā ar valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā?

4. Kāda ir judikatūra lietās par administratīvajiem pārkāpumiem, kas paredzēti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.pantā 26?

LR 9.Saeimas deputāti: A.Golubovs, A.Rubiks, S.Fjodorovs,
N.Kabanovs, V.Agešins, V.Orlovs, M.Zemļinskis,
Rīgā 2009.gada 29.oktobrī A.Holostovs, I.Klementjevs, A.Vidavskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!