• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par līgumu ar Somiju par iespējām uzglabāt naftas rezerves. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2009., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par pensionāru invalīdu pensijām

Vēl šajā numurā

03.11.2009., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par līgumu ar Somiju par iespējām uzglabāt naftas rezerves

 

30.oktobrī ekonomikas ministrs Artis Kampars un Somijas Republikas vēstniecības Latvijas Republikā ārlietu sekretārs Hannu Heinonens parakstīja Latvijas Republikas valdības un Somijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju jēlnaftas un naftas produktu rezervju uzglabāšanu.

Minētā līguma parakstīšana nodrošinās Latvijas valstij un uzņēmumiem iespēju uzglabāt jēlnaftas un naftas produktu rezerves Somijā, kas palielina konkurenci naftas produktu uzglabāšanas pakalpojumu sniedzēju vidū un līdz ar to – ekonomisko izdevīgumu Latvijas valstij un uzņēmumiem.

Valdība 2009.gada 7.jūlija sēdē apstiprināja Ministru kabineta noteikumus Nr.760 “Par Latvijas Republikas valdības un Somijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju jēlnaftas un naftas produktu rezervju uzglabāšanu”.

Normatīvais akts tika izstrādāts saskaņā ar 2006.gada 24.jūlija Padomes Direktīvu 2006/67/EK, ar ko dalībvalstīm uzliek par pienākumu uzturēt jēlnaftas un naftas produktu obligātās rezerves. Minētā direktīva paredz iespēju dalībvalstīm  uzglabāt obligātās naftas produktu rezerves citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Latvijai šāds līgums jau ir noslēgts ar Lietuvu, Igauniju un Dānijas Karalisti. Līdzīgus līgumus vēl paredzēts noslēgt ar Zviedriju un Nīderlandi.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!