• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējamo Latvijas kandidatūru Eiropas Savienības prezidenta amatam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2009., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iesniegts 2010.gada valsts budžeta projekts un to pavadošo likumprojektu pakete

Vēl šajā numurā

03.11.2009., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējamo Latvijas kandidatūru Eiropas Savienības prezidenta amatam

 

Lai pārtrauktu pēdējo dienu laikā publiski izskanējušos savstarpēji pretrunīgos paziņojumus par eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas nominēšanas procesu Eiropas Savienības (ES) prezidenta amatam, kā arī lai novērstu jebkādas turpmākas spekulācijas par reālām izredzēm Latvijas politiķei iegūt šo augsto ES vadības posteni, vēlos informēt par sekojošo. Pirms V.Vīķes-Freibergas kandidatūras virzīšanas ES prezidenta amatam konsultāciju ar Ārlietu ministriju (ĀM) un Valsts prezidentu man nav bijis. Vienlaikus ĀM ir tikusi iepriekš informēta, ka es ar V.Vīķi-Freibergu pārrunāšu ES prezidenta amata jautājumu.

Uzskatu, ka V.Vīķes-Freibergas kandidatūra ir viena no spēcīgākajām Eiropā, starptautiskajās aprindās labi atpazīstama un cienīta politiķe, kas iemantojusi daudzu citu valstu līderu atbalstu un simpātijas. Kaut arī publiskajā retorikā jau izskanējušas šaubas par V.Vīķes-Freibergas izredzēm iegūt šo amatu, esmu pārliecināts, ka šajā visnotaļ pretrunīgajā kandidatūru izskatīšanas situācijā mūsu valsts politiķe var iegūt vairākuma atbalstu tieši kā kompromisa kandidāts.

Kaut arī Latvija šobrīd Eiropas mērogā visbiežāk tiek saistīta ar smago ekonomisko krīzi, šis iemesls nekādā gadījumā nevar kalpot par pamatu tam, lai mēs apturētu aktivitātes ES vadības līmenī un atteiktos no iespējas virzīt pārliecinošus un atbilstošus kandidātus augstiem amatiem. Es no savas puses darīšu visu iespējamo, lai V.Vīķes-Freibergas kandidatūrai tiktu nodrošināts maksimāls atbalsts, un aicinu arī Valsts prezidentu un ārlietu ministru atbalstīt šo kandidatūru.

Valdis Dombrovskis, 30.10.2009. Ministru prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!