• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par atvērtā koda programmatūras izmantošanu valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2009., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par iespējām ierobežot klimata pārmaiņas

Vēl šajā numurā

30.10.2009., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par atvērtā koda programmatūras izmantošanu valsts pārvaldē

 
 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicinājis Banku augstskolu veikt pētījumu par finanšu ieguvumiem, izmaksām un riskiem atvērtā koda programmatūras izmantošanā.

“Šobrīd sabiedrībā norisinās diskusijas par atvērtā koda programmatūras izmantošanu valsts pārvaldē un izskan dažādi, nereti pretrunīgi viedokļi. Skaidrību šajā jautājumā var viest vienīgi zinātniski pamatots izvērtējums, ko esmu lūdzis veikt Banku augstskolu, kurai ir atbilstošs zinātniskais potenciāls,” norāda ministrs.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir gatava Banku augstskolai sniegt pētījuma veikšanai nepieciešamo informāciju un iesaistīt ministrijas speciālistus.

RAPLM atzinīgi vērtē Banku augstskolas rektores Tatjanas Volkovas iepriekš pausto viedokli par nepieciešamību ņemt vērā iespējamos riskus un ekonomisko efektu, risinot jautājumu par atvērtā koda programmatūras izmantošanu kā vienu no iespējamiem izdevumu samazinājumu virzieniem.

RAPLM ir analizējusi iespēju valsts pārvaldē pāriet uz atvērtā koda programmatūru, secinot, ka valsts pārvaldē izmantoto informācijas tehnoloģiju iegādes un uzturēšanas izmaksas var minimizēt, nevis ierobežojot tehnoloģiju ražotāju un piegādātāju loku, bet gan tieši pretēji – nodrošinot iespēju izvēlēties plaša ražotāju spektra risinājumus, kuru savstarpējā sadarbība un savietojamība tiek nodrošināta, pateicoties atvērtiem standartiem.

Dace Kārkliņa,ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!