• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par apreibinošo augu maisījumu lietošanas ierobežošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2009., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Vēl šajā numurā

29.10.2009., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par apreibinošo augu maisījumu lietošanas ierobežošanu

 
 

Reaģējot uz satraucošajām ziņām no Valsts policijas un veselības iestādēm par smagajām sekām, ko rada apreibinošo augu maisījumu lietošana, iekšlietu ministre Linda Mūrniece aicina atbildīgās iestādes nekavēties ar risinājumu meklēšanu, lai ierobežotu tā saukto legālo narkotiku izplatīšanu.

Ministre ir uzdevusi 3.novembrī sasaukt darba sanāksmi, kurā piedalītos visu iesaistīto institūciju pārstāvji, tai skaitā Veselības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Veselības inspekcijas u.c. institūciju pārstāvji, lai rastu risinājumu jauno narkotisko un psihotropo vielu savlaicīgai pakļaušanai kontrolei un rosinātu atbildīgās institūcijas veikt tam nepieciešamos pasākumus.

“Vairs nav pieļaujama vilcināšanās un atrunu meklēšana, kāpēc nevar pakļaut šo vielu izplatīšanu kontrolei un ierobežot to izplatību. Regulāri saņemu informāciju no Valsts policijas pārstāvjiem, ka situācija kļūst arvien kritiskāka. Bet, kamēr Veselības ministrija nav iekļāvusi šīs vielas aizliegto vielu sarakstā, policijas pārstāvjiem nav nekādu likumisku iemeslu ierobežot šo vielu izplatīšanu. Vienīgais, ko policijas pārstāvji šobrīd var darīt un arī aktīvi veic, ir kontrolēt tirdzniecības noteikumu ievērošanu, apkopot informāciju par šo vielu tirdzniecības vietām, to lietošanas radītajām sekām u.c. pasākumus,” informē L.Mūrniece.

Iekšlietu ministre aicina atbildīgās iestādes vienoties par iespējamajiem risinājumiem un formulēt nepieciešamās izmaiņas likumdošanā, kas atvieglotu šo vielu izplatīšanas ierobežošanu un kontroli, jaunizveidotu un apzinātu vielu ātru pakļaušanu kontrolei un atvieglotu un paātrinātu Valsts policijas pārstāvju iespējas pierādīt jau aizliegto vielu lietošanas faktu, neveicot dārgus un laikietilpīgus laboratoriskos izmeklējumus.

Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!