• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot Gdaņskas biznesa foruma dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2009., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Dzīvesvietas deklarēšanas likumā

Vēl šajā numurā

29.10.2009., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot Gdaņskas biznesa foruma dalībniekus

 
 

28.oktobrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis teica uzrunu Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošajā biznesa forumā “Globe Forum Gdansk 2009”. Foruma sesijā, kurā uzstājās V.Dombrovskis, dalībniekus uzrunāja arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Ježijs Buzeks.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvija īsteno strukturālās reformas, lai veidotu konkurētspējīgu un ilgtspējīgu ekonomiku. Kaut arī finansējums zinātnei un attīstībai Latvijā šobrīd ir viens no zemākajiem Eiropā un iepriekšējās valdības neizmantoja “labos gados”, lai šo situāciju mainītu, Latvija ir apņēmības pilna situāciju uzlabot, īstenojot Inovāciju attīstības programmu 2008.–2013.gadam. “Publiskais finansējums tiks novirzīts tehnoloģiju pārņemšanas kontaktpunktiem, kompetences centriem, jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai, biznesa inkubatoriem, mazo un vidējo uzņēmumu izveides un eksporta atbalstam,” teica V.Dombrovskis.

Viņš savā uzrunā arī norādīja, ka laikā, kad Eiropas reģions saskaras ar nopietnu konkurenci no citiem pasaules reģioniem, un Eiropas valstis, tai skaitā jo īpaši Latviju, ir smagi skārusi ekonomiskā krīze, ir īstais brīdis, lai reģionālā līmenī dotu impulsu inovatīvām idejām.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka Latvijas zinātniekiem ir ilgstoša pieredze inovatīvu produktu attīstībā. V.Dombrovskis kā pēdējā laika būtiskākos atklājumus minēja Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieku radīto dzintara diegu kardiovaskulārajai ķirurģijai un Latvijas Organiskās sintēzes institūta atklāto molekulu, kas ir 40 reizes spēcīgāka par medikamentu “Mildronāts”, kas šobrīd tiek izmantots sirds un asinsrites slimību ārstēšanai. Lai šādu produktu būtu vairāk, svarīgi attīstīt sadarbību starp biznesa un akadēmisko sektoru, pauda V.Dombrovskis.

V.Dombrovskis nobeigumā uzsvēra, ka Latvijā ir “spīdoši prāti”, kas var tikt iesaistīti reģionāla līmeņa inovatīvos projektos. “Jo īpaši šobrīd, kad finansiālā situācija neļauj Latvijai lielos apmēros investēt zinātnē un attīstībā, mēs esam atvērti ārvalstu investīcijām, sadarbībai reģionālā un Paneiropas līmenī,” atzīmēja V.Dombrovskis.

“Globe Forum Gdansk 2009” ir viens no svarīgākajiem notikumiem pasaules mērogā, kas veltīts inovācijām un ilgtspējīgai attīstībai. Gdaņskas konferences patrons ir bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa. Forumā piedalās starptautiskie biznesa līderi, inovāciju uzņēmumu pārstāvji, valsts un reģionālā līmeņa politiķi, akadēmiķi un žurnālisti.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!